Kleine gewoontes die je een beter mens maken

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Onder het motto “kleine dingen maken een groot verschil” lijkt het ons een goed plan om een aantal habits tot ons te gaan nemen. Gewoon, om andere mensen een goed gevoel te geven, om beter met ons lichaam om te gaan, om gelukkiger te zijn en voor een kleine portie goede karma.

Geef minstens een oprecht compliment per dag. Het blij maken van andere mensen zal jou automatisch ook blij maken.

In plaats van alle ongezonde snacks onmiddellijk te schrappen, probeer je gewoon eens wat gezonde dingen toe te voegen. Zorg dat je per dag voldoende vitamines binnenkrijgt, dan maakt het echt niet zoveel uit als je zin hebt in een chocolaatje.

Leer om oprecht sorry te zeggen tegen je vrienden en familie. Geen dubbelzinnig half excuus, gewoon een oprecht "Ik zal het de volgende keer beter/niet meer doen."

Zet je televisie/telefoon/laptop op tijd uit. Zorg dat je een uur voordat je gaat slapen stopt met het kijken naar elektronische schermen, dit zal zorgen voor een betere nachtrust.

Maak elke dag een to do list voor de volgende dag. Doe dit al op je werk, zodat je niet ’s avonds nog aan het stressen bent over van alles. Dit zal zorgen voor meer rust, niet alleen ’s avonds, maar ook de volgende ochtend als je weer moet beginnen!

Laat elke maand automatisch een bedrag naar je spaarrekening overschrijven. Of het nou 30 of 200 euro is, eenmaal op je spaarrekening zul je het veel minder snel uitgeven.

Help mensen zonder er iets voor terug te verwachten. Dat hoeft niets te kosten, alleen al het sturen van die vacature naar je kennis op banenjacht is +1 voor je karma en zal je een goed gevoel geven.

Het eten van groenten is goed voor je. Simple as that. Probeer zo vaak mogelijk de helft van je bord met groenten te vullen en je leeft meteen een stuk gezonder.

Doe elke ochtend wanneer je uit bed komt 10 push ups (of zoveel als je kunt). Over een jaar zul je shocked zijn hoeveel pushups je kunt doen!

Na die push-ups, maak dan meteen je bed even op. Het duurt maar twee minuten, maar het maakt een groot verschil in het algemene uiterlijk van je slaapkamer.

Bron

Afbeeldingen: bron and bron