64% Vrouwen kraakt wel eens vriendinnen af uit jaloezie

Vrije tijd door Vrouwen redactie

We blijken helemaal niet zulke goede vriendinnen te zijn zoals we ons voordoen bij onze amies. We gunnen elkaar bar weinig en 63% van de vrouwen voelt een concurrentiestrijd binnen haar vriendinnengroep. Online vrouwenmagazine Ze.nl deed onderzoek naar het gedrag van de Nederlandse vrouw rond de 25 jaar. En de jaloezie straalt er vanaf…


Een vriendin afsnauwen, afkraken en negeren vanwege jaloezie? 64% doet het. Frenemies? 44 procent van de meiden heeft er minstens één van in haar vriendinnengroep. Liever op stap met minder knappe vriendinnen dan jezelf? Een kwart onder ons voelt zich er prettiger bij! Is een vriendin even wat actiever bezig dan jij en valt ze veel kilo’s af? 44% raakt jaloers en bijna de helft voelt een druk om ook te gaan afvallen.

Maar liefst 64% kraakt wel eens een vriendin af, achter haar rug om. 2% geeft toe dit zelfs regelmatig te doen! Wauw, shame on you ladies. 15% onder ons kraakt wel eens een vriendin af tegenover een leuke man die in haar geïnteresseerd was, ja wàs. Een andere 15% post wel eens een foto op Facebook waar zijzelf knapper opstaat dan haar vriendin. Zo komen we beter uit de verf toch? Oops!


En dit zijn nog niet eens de allerergste streken van onze babes: Een vriendin een lelijke outfit aansmeren? Geen probleem! Normaal gesproken ziet ze er toch altijd al mooi uit. Zelf geïnteresseerd in de date van een vriendin? Een beetje stoken hier en daar, zodat het op de klippen loopt - we doen het echt. Het perfecte leventje heeft ze allang, moet ze dan ook nog het perfecte vriendje hebben? Hell no. Wel eens een calorierijk cadeau ontvangen van je bestie? Be aware! Misschien wil ze helemaal niet dat je afslankt.

Dat we niet altijd lieverdjes zijn, oké. Maar dit! De cijfers liegen er in ieder geval niet om, wijzelf daarentegen... Dames, behave yourselves a little!

Bron, Bron, Bron, Bron, Thinkstock