Kitty cat redt gezin van koolmonoxidevergiftiging

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het scheelde een (katten)haartje, of het gezin uit het dorpje Roeulx in Frankrijk stierf aan een koolmonoxidevergiftiging. Dankzij hun fluffy friend overleefde het hele gezin het gelukkig.

Waar katten al niet goed voor zijn! De Franse huiskat miauwde luidt en begon te overgeven, toen de gasgeiser een vreemd geluid maakte om 01.00 uur ’s nachts.

De ouders van het gezin lagen te slapen, de drie kinderen van tien, elf en veertien jaar waren ook in dromenland. De reddende engel liep grommend naar de eerste verdieping en maakte de 37-jarige moeder wakker door luidruchtig over te geven. Mams ging naar beneden, werd meteen misselijk en maakte de rest van haar gezin wakker en bracht hen in veiligheid.

De CO-waarde was gestegen naar een potentieel dodelijke waarde. Brandweermannen ontdekten een waarde van 950 ppm, waardoor de pluizige huisvriend misselijk werd en om aandacht vroeg van zijn baasjes. By the way… Bij een waarde van 1000 ben je binnen een halfuur dood. Ka(n)tje boord dus!

Het hele gezin is naar het ziekenhuis gebracht, maar ze zijn alweer thuis en maken het goed. De familie en het dappere dier hebben er niets aan overgehouden...

Bron Bron Bron Bron