7 Dingen die je iets vaker zou moeten schoonmaken

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Als ons eten op de grond is gevallen denken we er niet aan om het nog op te eten (tenzij je de five second rule laat gelden) en het toilet is zo’n vies plekje, dat wordt heel regelmatig grondig geschrobd. Deze dingen vinden we allemaal heel logisch, maar stiekem zijn er ook andere plekjes in ons huis en in ons leven die eigenlijk net zo vies zijn, maar die we helemaal niet zo vaak schoonmaken. Al die bacteriën die we daar opdoen, zijn minstens zo erg als de viezigheid op de grond. Vanaf nu, gaan we de volgende items dus toch maar even wat vaker schoonmaken.

1. Een gedeelde computer
Op je computer zitten altijd veel bacteriën, vooral op het toetsenbord en de muis. Dit komt doordat ie de hele dag wordt aangeraakt. Deel je jouw computer met meerdere personen? Dat zijn dus extra veel bacteriën! Misschien is het toch een goed idee om er eens een doekje overheen te halen.


2. Deurknoppen en lichtknopjes
De hele dag door doe je de deur open en dicht en het licht aan en uit. We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe ongelooflijk veel bacteriën hier dus wel niet op zullen zitten. Probeer alle veelgebruikte plekken in huis regelmatig schoon te maken, zodat bacteriën niet verspreid worden.


3. De koelkastdeur
Ten eerste wordt de deur van de koelkast heel vaak aangeraakt en daarnaast komen er soms ook kleine restjes voedsel aan te zitten. Door die kleine restjes voedsel kunnen de bacteriën zich voeden en lekker vermenigvuldigen.


4. Make-up kwasten
Je make-up kwasten gebruik je bijna dagelijks en tussendoor liggen ze een beetje op de bodem van je make-up tasje tussen alle restjes die van je make-up afkomen. Die kwasten ga je daarna gebruiken om er eens lekker mee over je gezicht te gaan. Maak ze regelmatig schoon, dit kan al met wat water en shampoo, een speciale kwastenreiniger is niet per se nodig.


5. De afstandsbediening
Ook voor de afstandsbediening geldt hetzelfde. Deze wordt ook de hele dag door gebruikt en vaak ook door meerdere personen. Ook ben je misschien wel eens lekker aan het snacken voor de tv en laat je zo ook nog etensresten achter op de afstandsbediening.


6. Mobiele telefoon
Mogelijk de allervieste in dit hele lijstje. Als er iets is wat je de hele dag gebruikt is het wel je mobiele telefoon. Je zit er constant aan met je vingers, houdt hem tegen je oor en dus ook je make-up en sommige mensen kunnen zelfs niet zonder op de wc. Dat is dus wel een grondig schoonmaakbeurtje waard!


7. Waterflesjes
Natuurlijk ben je goed bezig als je een waterflesje vaker gebruikt, want dit is veel beter voor het milieu. Denk er echter wel aan om het flesje regelmatig schoon te maken, want de bacteriën van je handen en mond blijven ook hierop achter. En de bacteriën inside hebben alle tijd en benodigdheden om zich te vermenigvuldigen.

Bron, bron en bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron