Wat te doen tegen heimwee

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Of je nou twee nachtjes wegbent of ver weg van je bekende plekje gaat wonen, het hebben van heimwee is heel normaal. Hoewel het helemaal niet erg is om een beetje heimwee te hebben, kan het wel heel vervelend zijn, want het kan een mooie ervaring toch wel enigszins verpesten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je thuis wat minder mist.

1. Neem een klein ‘souvenirtje’ mee dat je aan thuis laat denken. Of het nou een foto is of een vreemde sleutelhanger met sentimentele waarde, op deze manier breng je een beetje van thuis met je mee.

2. Blijf bezig. Je mist thuis vooral, wanneer je tijd hebt om eraan te denken. Als je lekker bezig blijft zul je minder last hebben van heimwee en merk je meteen dat het op je nieuwe plekje ook heel leuk is! Zo kun je als je in een nieuwe stad bent gaan wonen lekker op onderzoek uit, of word lid van een sportclub of iets dergelijks.

3. Ontwijk sociale media even. Zodra je lekker op Facebook aan het scrollen bent en een post van een van je vriendinnen ziet over dat feestje waar ze allemaal naartoe waren, zul je balen dat je niet daar was en zul je ze missen. Natuurlijk moet je wel contact houden met je familie en vrienden, maar denk niet teveel na over de dingen die zij daar doen, maar denk ook aan de leuke dingen die jij aan het doen bent!

4. Houd een soort dagboek bij. Je gevoelens van je afschrijven helpt altijd, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het met bijvoorbeeld foto’s te doen als je niet zo’n schrijver bent. Als je dit online doet kun je je dagelijkse bezigheden meteen delen met je vrienden en familie, zodat ze weten wat jij allemaal uitspookt.

Bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron and bron