8 dingen die slecht zijn voor onze huid

Gezicht door Vrouwen redactie

We doen allemaal heel erg ons best om goed voor onze huid te zorgen, maar sommige dingen die wij doen zijn gewoon niet zo heel erg goed.

1. Met je make-up op slapen
We weten allemaal dat het niet goed is, maar toch doen we het soms wel. Na een lange avond op stap of omdat we al in bed liggen en geen zin hebben om er weer uit te komen. Leg wat gezichtsdoekjes naast je bed voor noodgevallen, zodat de ergste schade in ieder geval voorkomen kan worden.

2. In de winter geen zonnebrandcrème smeren
In de winter lijkt het misschien niet nodig, want, eh, koud. Toch schijnt in de winter (soms) ook de zon en ook deze zon is niet goed voor je huid. Doe makkelijk en zoek een dagcrème of foundation met spf erin, zodat je het nooit kan vergeten.

3. Teveel of te weinig scrubben
Af en toe je gezicht scrubben is heel erg goed (mits de scrub voor het gezicht bedoeld is en de korrel klein en zacht is, anders kras je namelijk de huidcellen kapot en dat is nou ook weer niet de bedoeling), het zorgt ervoor dat alle dode huidcellen worden verwijderd en je gezicht er weer helemaal stralend uit gaat zien. Teveel scrubben is ook niet goed, want dat kan de huid beschadigen. Zo’n 2 à 3 keer scrubben per week is prima!

4. Je wenkbrauwen epileren
Het blijven plukken aan je wenkbrauwen levert niet vaak goede resultaten op. Zorg ervoor dat je geen vergrootspiegeltje gebruikt en bekijk regelmatig van een afstandje hoe het eruit ziet.

5. Make-up aanbrengen met vieze kwastjes en sponsjes
Je make-up kwasten gebruik je vaak regelmatig, deze zitten dus ook al snel vol met vuil en bacteriën. Niet echt een goed idee om die zomaar op je gezicht te gebruiken dus. Zorg ervoor dat je je kwasten regelmatig schoonmaakt met een kwastenreiniger of gewoon met water een een beetje shampoo. Zo is het ook verstandig om je handen te wassen voor je je make-up gaat doen!

6. Te vaak een maskertje opdoen
Net zoals met scrubben geldt, te vaak is niet goed. Een of twee keer per week een lekker maskertje is prima, vaker kan je huid uitdrogen.

7. Roken
Roken is natuurlijk sowieso slecht voor je, maar het versnelt ook nog eens het verouderingsproces, waardoor je sneller rimpels zult krijgen.

8. Aan je puistjes zitten
We weten het, het is zo verleidelijk om dat puistje even flink uit te knijpen. Toch moet je jezelf ervan weerhouden om eraan te zitten. Je kunt er lelijke littekentjes van krijgen en dat is het dus echt niet waard!

Bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron and bron