Hoe bereid je je voor als je jouw reisbestemming nog niet weet?

Reizen door Mariëlle

Vrouwen.nl's Mariëlle ging op reis met srprs.me en dat betekende dat ze haar reisbestemming pas vlak voor boarden te horen kreeg. Het is best lastig om je voor te bereiden op een reis als je geen idee hebt waar je naartoe vliegt. Je kunt namelijk helemaal niks! En dat is nou juist zo leuk! Toch weten we nu uit ervaring hoe je je een beetje kunt voorbereiden.

Onbekende reisbestemming
Vrouwen.nl's Mariëlle reisde samen met Karine van The Digitalistas, Cynthia van Miss Lipgloss en Marieke van Cosmopolitain naar een onbekende bestemming met srprs.me en wist alleen de temperatuur van de bestemming. De bestemming zelf en het reisgezelschap waren onbekend. Tot op Schiphol wist Mariëlle van niks. Oja, ze had alleen wel even van te voren een deel van haar reisgezelschap uitgevogeld.

Maar peace, je kunt je heus wel een beetje voorbereiden.

Wat neem je mee als je bestemming onbekend is?
Mariëlle wilde op alles voorbereid zijn. Ze kleedde zich voor de reis in een kokerrok gecombineerd met een sweater en sneakers. Zo kon ze alle kanten op. Ook wanneer er een dinertje op de planning zou staan waar nettere kleding gewaardeerd werd (de kokerrok) en als ze nonchalant ergens koffie (lees: wijn) zou drinken (de sweater en de sneakers). Dat was niet het geval, er stond namelijk niks op de planning. Omdat Mariëlle met het inpakken van de koffer rekening had gehouden met elke situatie, had ze (onnodig) te veel kleding ingepakt: een lange jurk; sleehakken; een midi A-lijn jurk met gesnoerde taille; een fluffy vest; een nonchalant vallend gehaakt vest; een gescheurde jeans, een hemdje met spaghettibandjes; een gewoon hemdje en een los vallend shirt. Beide jurken waren overbodig. En het fluffy vest en het hemdje eigenlijk ook. En de sleehakken hebben ook niet meer gezien dan de binnenkant van de koffer. Wat overblijft is een perfecte bagage voor 3 dagen op een bestemming waar het gemiddeld 15 graden is met overwegend zon en één dag regen. Denk daarnaast aan je oplader, telefoon, camera, zonnebrandcrème, zonnebril, make-up, andere toiletartikelen, ondergoed, sokken, wereldstekker (je weet namelijk niet waar je aan toe bent), genoeg cash etc.


En dan ben je geland...
Je bent geland op de plek waar je een paar uur geleden van hebt gehoord dat je er naartoe ging. En dan? Wat moet je doen als je net bent geland? Waar moet je naartoe? De informatiebalie is je beste vriend. Daar weten ze hoe je van het vliegveld het beste naar je bestemming kunt reizen. Wat was de locatie van het hotel ook al weer? Sh*t... Die heb je ontvangen in je mail. En sh*t, je hebt geen internet in het buitenland. Dan kun je je 3G aanzetten, maar dat is zonde van het geld waar je ook lekkere wijntjes op het terras van zou kunnen betalen. Dus als je slim ben maak je, zodra je de bestemming weet en een mailtje met de reisgegevens hebt ontvangen, een print screen van het bericht, zodat je de gegevens ook offline kunt bekijken, zodat je er altijd bij kunt.

Verder kunnen we dit echt aan iedereen aanraden, want het is zo super spannend! Alleen dat is al een ervaring waard.