14 x eten waar buikvet van afneemt

Eten door Mariëlle

Het is lente! Daar zaten we toch al de hele winter op te wachten? Maar... Zoals Johan Cruijff ooit wijs uit de hoek kwam: "ieder voordeel heb z'n nadeel". En het nadeel van de lente is sowieso dat de verrekte bikini's weer op de loer liggen. Die vragen om een bikini body. Maar voor het zover is, moet er nog heel wat gebeuren. Voeding heeft veel invloed op je lichaam. Dat dikke hamburgers en vette frieten niet het beste recept zijn om een modellenlichaam te krijgen, is natuurlijk 1+1=2. Geen hogere wiskunde dus. Maar er bestaan voedingsmiddelen die je kunnen helpen om je buikvet kwijt te raken. Let wel: voor een strak lijf moet je heus meer doen dan eten. De onderstaande voedingsmiddelen helpen wel om het buikvet af te drijven. Let's give it a ty.


1. Noten vullen goed en houden dat gevulde gevoel wel eventjes vast. Hierdoor heb je minder snack trek. Daarbij zitten er veel goede vetten in die het verbrandingsproces van je buikvet in gang zetten.
2. Rood fruit zit vol met vezels. Die vezels zetten de darmflora in een hogere versnelling wat invloed heeft op het buikvet.
3. Bonen bevatten veel eiwitten en vezels. Dat is al een goed teken. Maar bonen helpen het lichaam ook nog eens door afvalstoffen op te ruimen door de ontgiftende werking die deze kleine bolletjes hebben.

4. Vis, en dan met name tonijn en zalm, zit vol met omega-3 vetzuren. Die vetzuren voorkomen een opstapeling van vet in de buik en ze helpen het buikvet te verdwijnen.

5. Avocado stimuleert de afvoering van buikvet. Deze groene rakker bevat veel vezels en goede vetten. Beide factoren helpen het lichaam om buikvet te laten verdwijnen.
6. Groene groentes barsten van de vitamines, mineralen en vezels. Ze vullen goed en helpen met de afvoer van buikvet. Denk hierbij aan groentes als spinazie, broccoli en rucola.
7. Parmezaanse kaas schijnt buikvet te verbranden. Deze kaas bevat namelijk een hormoon dat de verbranding van buikvet activeert. Het klinkt een beetje onwennig dat kaas de verbranding van buikvet zou stimuleren. Maar we kunnen uit ervaring vertellen: het went snel. Niet elke kaas bevat dit hormoon overigens.

8. Olijfolie en kokosolie helpen überhaupt om slechte vetten uit het lichaam te werken. Het lichaam heeft namelijk vet nodig om vet te verbranden. Dat werkt als volgt: goede vetten helpen slechte vetten af te breken.
9. Door Spaanse pepers wordt niet alleen je tong verbrand, maar ook calorieën. Spaanse peper bevat namelijk capsaïcine en dat is wat een peper zo scherp maakt, het stimuleert de verbranding van calorieën en het zorgt ervoor dat het lichaam minder vet opslaat.
10. Peren houden de opslag van vet tegen door de twee soorten antioxidanten die de vrucht bevat.
11. Zonnebloempitten helpen slechte vetten (en buikvet) af te breken, omdat ze zijn beladen met enkelvoudig onverzadigde vetten.
12. Het schijnt dat witte thee vet uit vetcellen opneemt. De stofwisseling zou toenemen door het drinken van groene thee. Let wel op welke groene of witte thee je neemt, want aan sommige theesoorten is geraffineerde suiker toegevoegd.
13. Appelazijn is het hippe drankje van 2015. Niet omdat het zo lekker is, maar omdat het de vetopslag belemmert en de vetverbranding stimuleert.
14. Vers citroensap heeft een reinigende werking en bevordert de vetverbranding. Daarom beginnen velen hun dag met een mengsel van het sap van een halve citroen en water.

Bron, bron, bron