Haartips and tricks voor onder de douche

Gezicht door Vrouwen redactie

Dat we ons haar niet te vaak moeten wassen weten we nu wel, maar blijkbaar zijn er nog veel meer dingen waar we aan moeten denken als we onder de douche staan en het zover is.

1. Zo is niet te vaak blijkbaar echt heel weinig. Hoeveel je je haar nou echt moet wassen verschilt wel per haartype. Als je heel fijn haar hebt voelt het vaak na een of twee dagen al vettig aan, maar wat stugger haar met slag hoeft zeker maar eens in de drie dagen gewassen te worden. Als je heel dik haar hebt is een keer per week zelfs al genoeg. Als je haar snel vet wordt, kan het ook zijn dat het gewend is aan de shampoo, even volhouden en je haar houdt het daarna waarschijnlijk ook langer vol! Wassen maakt het haar droog en dof, dus probeer van die shampoofles af te blijven.

2. Gebruik geen producten met alcohol erin, dit kan ervoor zorgen dat je haar droog en pluizig wordt.

3. Je puntjes kunnen door het wassen erg droog worden, om deze te beschermen zou je ze voor het wassen kunnen insmeren met kokosolie. De kokosolie maakt je puntjes zachter en beschermt ze tegen de shampoo.

4. Gebruik je conditioner niet over je hele hoofd. Vooral de puntjes van je haar hebben de verzorging van je conditioner nodig.

5. Niet heel fijn, maar het is hoe het is. Koud water is goed voor je haar. Om nou een volledige koude douche te nemen gaat misschien een beetje ver, maar het zou wel goed zijn om af te sluiten met wat koud water over je koppie.

6. Het beste is om je haar na het wassen natuurlijk op te laten drogen. Gooi dus (losjes!) een handdoek in je haar terwijl je je make-up doet, zodat het ergste druppen voorbij is. Gooi daarna je haar los en laat het verder drogen.

Bron, bron en bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron en bron