10 feiten over China die je nog niet wist

Vrije tijd door Vrouwen redactie


1. Chinezen eten hondenvlees om de zomer te vieren. In het zuiden van China wordt de zomer gevierd met een speciaal festival, waar de hond het hoofdmenu is.

2. Er is maar één tijdzone. Dat is een gek idee als je bedenkt dat Amerika zes tijdzones heeft en China een veel groter land is.

3. Je moet de overheid om toestemming vragen als je kinderen wilt krijgen. In China wordt de aanvraag hiervan ook wel Family Planning Certificate genoemd. Zo’n certificaat moet je aanvragen drie maanden voor de bevalling tot drie maanden daarna. Doe je dit niet dan wordt de baby als illegaal gezien.

4. Vrouwen moeten een maand zitten na de bevalling. Volgens een oude Chinese traditie moet een vrouw dit doen om zo te herstellen van de bevalling. Daarnaast mag ze ook niet haar haren wassen en niet lopen.

5. Urine-eieren zijn een delicatesse. Urine-watte? Ja je leest het echt urine-eieren. Dit zijn eieren gekookt in de urine van Chinese jongetjes onder de 10 jaar...



6. De pyjama is het nieuwe zwart. In je pyjama de straat op, in Nederland probeerde Roy Donders de trend te zetten met het huispak, het blijft bij ons een ongebruikelijk ding. Dat is het in China echter helemaal niet. Duizenden mensen gaan de straat over of de markt op in hun pyjama.

7. Iedereen gaat tegelijk op vakantie. De Chinezen krijgen bijna geen vrij, maar als ze dat wel krijgen dan is het ook met z’n allen tegelijk. Er worden dan 3,7 biljoen uitstapjes gemaakt binnen 40 dagen.

8. In China wonen de meeste christenen. Maarliefst 247 miljoen christenen wonen in China en daarmee is China het grootste christelijke land ter wereld. In Amerika wonen 246 miljoen Christenen.

9. Chinezen kopiëren alles. Dat je een neppe Chanel tas in China kunt kopen, dat wist je allang. Maar wist je ook dat er in China neppe (Apple) winkels, banken en restaurants zijn?

10. Iedereen kijkt om 7 uur ’s avonds naar hetzelfde programma. Waar je in Nederland een ruime keuze aan programma’s hebt zenden álle zenders in China om 7 uur ’s avonds hetzelfde programma uit: een nieuwsuitzending die gecontroleerd wordt door de staat. Dit gaat al zo sinds 1978.

Bron: Thrillist

Beeld: Thinkstock