5 tips om je kledingkast op te ruimen

Mode & trends door Vrouwen redactie

Het is lente en wellicht wordt het tijd om je kledingkast eens goed onder handen te nemen. Maar hoe pak je dat nu eigenlijk aan? Begin met deze vijf tips om het beste resultaat te boeken.

1. Knoop een lintje aan je kledingrek of in je kast. Hang aan de ene kant van het lintje alle kleding die je aandoet of aan gaat doen. Na een aantal weken kun je zien welke kleding je niet aantrekt en welke kleding wel.

2. Probeer eens de uit het oog uit het hart-methode. Pak de kleding die je nooit aandoet maar waar je nog geen afstand van kunt doen en stop het in een zak of doos en leg het achterin je kast. Mis je de items na een maand nog zo erg, hang ze dan terug in je kast. Mis je ze helemaal niet? Verkoop ze dan of geef ze weg.

3. Als je je kast echt goed op wil ruimen kies dan een aantal hangers en spreek met jezelf af dat je alleen deze mag gebruiken. Wat niet meer op de hangers past moet weg.

4. Doe items met de kaartjes er nog aan (als ze al een tijdje in je kast hangen) weg. Je hebt deze kleding niet voor niets gedragen.

5. Probeer eens de one-in-one-out methode. Als je iets nieuws koopt haal je iets ouds uit je kast. Zo zorg je ervoor dat je kast niet overvol raakt.





Bron bron