Verwentrip naar Vlieland met de OH Corsa

Reizen door Vrouwen redactie

De perstrip van de nieuwe Opel OH! Corsa naar Vlieland is jullie vast niet ontgaan op Instagram. Een minivakantie vol verrassingen, cadeaus, traktaties en activiteiten. Vrouwen.nl's Elke is nu nog aan het nagenieten op de redactie. Wat is ze verwend, en dat in anderhalve dag. Genieten was het! Enorm veel OH-momentjes… Wat hebben we ervan geleerd? Opel weet hoe ze vrouwen in de watten moet leggen en de nieuwe Corsa rijdt heerlijk. Vrouwen.nl is nu al fan!

Bij het PR bureau Maison PR in Amsterdam was donderdagochtend een warm (en zoet) welkom.

Elke van Vrouwen.nl viel meteen met de neus in de boter. Croissantjes, yoghurtjes in alle smaken, fruit, macarons, cakejes, je kunt het je niet bedenken of het was er wel!

Bij aankomst een parkeerplaats vol gloednieuwe Corsa’s in de vrolijkste kleurtjes.

De groep verzamelde zich en maakte kennis. Een korte presentatie over de nieuwe Opel Corsa met informatie over van welke snufjes we de komende uren mochten genieten: stuurverwarming, de knop ‘zelf inparkeren’ en een achteruitkijkcamera voor de ladies zonder richtingsgevoel en ruimtelijk inzicht. We mogen ons dan wel feministisch voordoen, maar inparkeren is nog steeds niet ons sterkste punt. Laten we eerlijk zijn…

We kregen een zonnebril van Claudia Schiffer by Rodenstock voor onderweg én de sleutels van de auto. Spannend!

Welke bliept er bij het indrukken van het knopje? Deze dus! Peppermint Green… Is ze knap of is ze knap?

Op naar Harlingen met ons scheurmonster! Dan overstappen op de boot naar Vlieland en ons groene pepermuntje achterlaten, want op het eiland zijn auto’s jammer genoeg verboden.

Veilig en wel aangekomen in Harlingen. Én al op de boot. Overal is aangedacht. De OH! Corsa vlag wappert in de Friese wind. Aye aye captain!

Jaaa! Land in zicht en… Huh? Zijn dat nou (bijna spetterende) Corsa’s op het eiland? Dus tóch. Ze hebben een vergunning geregeld en er mochten drie Corsa’s mee het eiland op. Leuk!

Eenmaal aangekomen op het eiland stonden de fietsen klaar en raceten we naar Badhotel Bruin. Daar stond ons een heerlijke voorjaarslunch te wachten: ‘Spring on a plate’. Toen we de bordjes leeg hadden, kregen we de sleutels van de hotelkamer. Even gauw opfrissen en klaarmaken voor de volgende verrassing: trek warme kleding aan was de tip.

Wadlopen! Kon haast niet missen inderdaad…

Maar dan wel op een chique manier. Wadlopen to the next level.

De eerste keer dat ik op de hotelkamer kwam, lagen er al cadeaus waaronder een supercoole trui van Modemusthaves met mijn naam erop en een jeans van Garcia. Nu wéér verrast met cadeautjes toen ik er terugkwam om me klaar te maken voor het avondeten. Ditmaal zélfs een reiskussen van Hästens voor op de terugweg, fijn voor in de auto. OH-momentjes in overvloed!

Aan tafel!

Een cakeje gemaakt van olijven. Een aangename verrassing in je mond!

Het voorgerecht: tartaar van Fries weiderund met een kwarteleitje.

No comment needed!

Dame blanche in een modern jasje.

Complimentjes aan de chef! We hebben genoten.

Na het eten stond er weer iets geheimzinnigs op de planning… We scheurden met de Vliehors Expres, een grote truck, over het strand. Aan alles was gedacht. Er was zelfs een gezellige Vlielander die accordeon speelde aan boord. Zingen, dansen en vooral veel lol! Onderweg kwamen we allerlei surprises tegen die de nodige OH Corsa-momentjes veroorzaakten.

Heerlijk uitgeslapen in m’n California king-size bed en om 10.00 uur zat ik aan het ontbijt. Om 11.30 uur alweer op zee!

Op de terugweg reed ik. En wat rijdt ze pittig! Zelfs in de zesde versnelling trekt ze snel op en sjees je de vrachtwagens in no time voorbij.

Wat nou achteruitkijkspiegel… Ideaal deze snufjes! De nieuwe Corsa is perfect voor vrouwen zoals wij!

Beeld: Micheal Graste & Elke Doevelaar