Test: zie in een oogopslag of je een bril nodig hebt

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Hoe vaak hoor je wel niet dat mensen kwalen hebben, die in één klap zijn opgelost zodra ze een bril op hun neus hebben gedrukt? Een cliché, omdat het gewoon zo vaak gebeurt.
Slechtziendheid is een sluipmoordenaar. Vaak ga je beetje bij beetje steeds slechter zien. Het gaat dan zo langzaam dat je niet eens in de gaten hebt dat het zicht achteruit gaat. Conclusie: het gros van de bevolking is toe aan een huis-tuin-en-keuken-tesje om te zien of er wat mankeert aan je ogen dat simpel op te lossen is door een montuurtje voor je ogen te schuiven.

Test time!
Het is heel simpel, kijk naar de grote afbeeldingen hieronder. Wíe zie je in de eerste afbeelding en wát zie je in de tweede afbeelding? En lees onder de afbeeldingen wat het betekent wat je ziet.

Zie je in de bovenstaande, grote afbeelding Albert Einstein? Dan is er niks aan de hand. Zie je Marilyn Monroe (die er toch echt heel anders uitziet dan Albert Einstein overigens), dan wordt het tijd voor een paar zichtversterkers. In de kleine afbeelding is te zien wat mensen zien die een bril nodig hebben.


Wat zie je in deze grote afbeelding? Zie je een fiets, dan heb je geen bril nodig. Zie je het voorwerp in de afbeelding toch echt aan voor een motor? Dan is het aan te raden om je ogen eens kwalitatief te laten checken bij een opticien.

Tip: lenzen nemen nogal een hap uit je maandbudget. Zonde, want je kunt vast talloze dingen bedenken waar je liever je geld aan uitgeeft. Laat daarom je ogen kwalitatief checken bij een opticien in de buurt en bestel de lenzen online op LensOnline.nl. Dat scheelt een hoop doekoes.

Beeld, beeld