6x waarom je oude theezakje later van pas komt

Eten door Vrouwen redactie

Een kopje thee in de ochtend om rustig wakker te worden. Vervolgens helemaal zen op weg naar werk. Eenmaal aangekomen: meteen weer een lekkere kop vol thee. Nu al op? Ober! Oh ehh… Oké we halen zelf wel gauw een nieuw dampend drankje. Lekker mee doorgaan, hoor!

Maar slinger je gebruikte theezakjes vanaf nu niet meer de prullenbak in! Wij vonden namelijk zes redenen waarom je ze MOET bewaren.

1. Bye bye donkere kringen en wallen!
Ook al zijn die bags onder je ogen van Prada of Chanel, knapper word je er niet op! Leg wat gebruikte theezakjes standaard in je koelkast. Plaats ze ’s ochtends gedurende tien minuten op de huid onder je ogen en de zwelling en verkleuring zal afnemen door de tannine en theïne.

2. Verlichting van pijn
Waar een koud theezakje al niet goed voor kan zijn… Koortsblaasjes, kneuzingen, muggenbeten of ben je verbrand door de zon? Leg een theezakje op de pijnlijke plek en het zal zorgen voor verlichting en uitdroging wordt zelfs voorkomen.

Het vernauwt de bloedvaten en stopt het lekken dus de verkleuring bij een blauwe plek of wond wordt verminderd.

3. Stinkende schoenen
Laat de gebruikte theezakjes een nachtje in je stinkschoenen doorbrengen. De volgende morgen is de zweetgeur foetsie! Geabsorbeerd door je nieuwe vriend: het oude theezakje.

4. Een hulpje bij het afwassen
Jij lekker uitbuiken op de bank en de theezakjes doen de afwas voor je… Klinkt goed, nietwaar? Oké, eerlijk is eerlijk: het ligt iets genuanceerder. Maar als je je vieze vaat in de wasbak laat weken, gooi er dan wat oude theezakjes bij in! Ze zullen je vaat alvast ontvetten.

5. Een lekker ruikende koelkast
Nu we toch in de keuken zijn, leg er ook een paar in de koelkast. De nare geurtjes van de kip kerrie die er drie dagen geleden in stond of die verse haring van gisteren maakt de geur van je koelkast er niet frisser op. De theezakjes zullen deze geurtjes absorberen en je kunt je koeling met een gerust hart openen. Zonder dat je weggeblazen wordt door de nare geur die je tegemoet komt.

6. Muizen wegjagen
Dat ze niet onze beste vriendjes zijn moge duidelijk zijn. Maar muizenvallen zetten is ook zoiets… Dan moeten we de arme beestjes alsnog opruimen als ze er ingetuind zijn. Een goed alternatief: verstop theezakjes in hoekjes, gaatjes, kelders en kastjes waar je denkt dat ze stiekem leven. Ze hebben een hekel aan de geur van thee en zullen de volgende keer eerst twee keer nadenken voordat ze je huis binnendringen!

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron