14 Redenen waarom katten survival of the fittest zijn

Vrije tijd door Mariëlle

Lach je wel eens om katten? Pas maar op, dit is allemaal onderdeel van hun tactiek. Part of the plan zoals ze dat zelf noemen. Wie het laatst lacht, lacht het beste is hun levensmotto. Katten zijn namelijk survival of the fittest. En wel hierom:

1. Als ze ongevraagd bij je in bed kruipen, en jij ze -eveneens ongevraagd- uit bed slingert, veranderen ze in stuiterballen en op werkelijk miraculeuze wijze liggen ze in een fractie van een seconde weer onder je kin.

2. Hoe ze ook vallen, ze komen altijd op hun pootjes terecht. Meestal. De evolutie is niet in elk geval gunstig uitgepakt.

3. Ze lopen altijd als tijgers. Altijd. Je weet maar nooit.

4. En dat is ook de reden dat ze bij elk geluidje in de aanvalshouding springen. You never know...

5. Ze zorgen ervoor dat ze niks tekort komen. Daarom doen ze de hele dag door alsof ze uitgehongerd zijn. Want mócht je het dan een keer vergeten om ze te voeren, dan hebben ze in ieder geval nog genoeg voorraad.

6. Ze houden hun lichaam in shape door regelmatig de downward dog pose aan te nemen.

7. Zij weten hoe je je verdekt opstelt.

8. Ze zijn koningen in landje-pik. Ze bakenen hun territorium af met hun stinkende pies. Daar wil echt niemand meer in de buurt komen.

9. Ze weten vijanden en vrienden goed van elkaar te onderscheiden.

10. Het zijn drama queens. En daarmee lijken ze zwak en onderschat je ze snel, maar ondertussen!

11. Hetzelfde geldt voor hun aaibaarheidsfactor. Stelletje wolven in schaapskleren zijn het.

12. En dat geldt ook voor hun befaamde onnozele blik. Dat is tactiek jongen! Dat leidt af. Ze verleggen de focus en slaan toe op het moment dat niemand het door heeft.

13. Mocht het moment daar zijn, dan hebben ze een leger aan vrienden om zich heen verzameld.

14. Ze trainen zichzelf de hele dag door voor het geval er echt gevaar dreigt. Op de stofzuiger, op je teen, op vliegjes, speelgoedhelikopters. Ja, met een kat in huis overleef je de oorlog wel.

Bron, bron, bron, bron, bron