6 dingen die je moet doen voordat je een tatoeage neemt

Wonen door Vrouwen redactie

De ene persoon is de andere niet. Zo gaat dat ook met tatoeages. De ene persoon is net wat impulsiever dan de ander. Impulsiviteit kan zo z'n voordelen hebben, maar dat gaat met tatoeages even niet op. Dus: heb je plannen om een definitief plaatje op je lijf te laten prenten, lees dan even deze tips goed door. En belangrijker: doe er ook wat mee.


1. Zet het idee voor de tatoeage even een half jaartje in de ijskast en bedenk daarna of je de tatoeage nog net zo mooi/leuk/bijzonder vindt als op het moment dat het idee in je hoofd opkwam.

2. Ga vervolgens na of je jezelf niet hebt laten beïnvloeden door trends.

3. Kijk naar tatoeages van anderen. Ter inspiratie. En ook online vind je inspiratie te over.

4. Bedenk dat je huid verandert, bijvoorbeeld als je zwanger bent of verschrompelt tot een oud vrouwtje. Kies daarom een plek uit op je lichaam die hier niet heel veel last van heeft.

5. Gaat de tatoeage invloed hebben op je werk of opleiding? Kies dan voor een plek die je kunt bedekken of een plek die helemaal niet zichtbaar is.

6. Probeer hem eerst, voordat je hem definitief laat zetten. Ja dat kan! Je kunt plaktatoeages laten maken van de tatoeage die jij graag wilt. Dus probeer het vooral even een periode uit. Pas dan weet je zeker of je eraan kunt wennen.

Bron