10 x eten waar je mooi van wordt

Eten door Mariëlle

Helaas stimuleert eten veelal onze groeihormonen. In de breedte welteverstaan. Jammer want het liefste eten we de hele dag door. Waarom bestaat er geen lekker eten waar je slank van wordt? Waarom val je van het leegeten van een zak chips niet kilo's af? Waarom ontploft je hoofd met pukkels als je een reep chocolade naar binnen schuift? Schrans-gedrag heeft namelijk GROTE invloed op je uiterlijk. Je bent wat je eet enzo. Bestaat er geen eten waar je mooi van wordt? Jawel! Zelfs 10 soorten!

1. Groene groenten
Groene shakes met bijvoorbeeld boerenkool of spinazie werken fantastisch tijdens een detox-kuur (detox overigens niet te vaak). Groene groenten helpen je lever te ontgiften en daarmee ook je huid. Boerenkool is één van de meest gezonde groenten. Het zit stampvol antioxidanten die huidveroudering tegengaan. Daarbij heeft het, net als spinazie, een hydraterende werking. Aanvallen!

2. Appels
In (granaat)appel zit polyfenol. Dat stofje helpt je te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Daarbij werkt het ontstekingsremmend.

3. Walnoten
Walnoten zitten ram vol vitamine B en E. Deze vitamines gaan vrije radicalen tegen die stress en rimpels kunnen veroorzaken. Daarbij bestaat walnoot uit essentiële (omega 3) vetzuren, deze houden de huid elastisch.

4. Citrusvruchten
Citrusvruchten (maar ook tropische vruchten) dragen een flinke voorraad vitamine C met zich mee. Dit bevordert de collageenproductie. Collageen zorgt ervoor dat de huid jong, stevig en soepel blijft. Naarmate je ouder wordt neemt de collageenproductie af. Door gezond te eten vertraag je het verouderingsproces op elk punt (behalve dan dat je er elk jaar gewoon een jaartje bij mag tellen).

5. Bessen
Het maakt niet uit welke bessen het zijn: rode bessen, blauwe bessen, frambozen, bramen of aardbeien. Ze zijn allemaal rijk aan antioxidanten en beschermen de huid dus tegen huidveroudering.

6. Wortelen
De wortel is rijk aan vitamine A en biotine. En dat betekent dat de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt bevorderd.

7. Rode bieten
Het eten van rode bieten is supergoed voor het bloed. Het werkt namelijk bloedzuiverend. Hoe schoner je bloed, hoe schoner je huid! En daar ga je van shinen. En eet het dan niet gekookt met aardappelen en een stuk spek, want dan verpest je het weer. Eet het koud in combinatie met walnoten (ook zo'n topper voor je huid) en fêta. Dit wordt jouw nieuwe verslaving, wedden?

8. Avocado
Avocado wordt vaak als gezichtsmasker gebruikt, en daar zijn duidelijke redenen voor. Avocado bestaat voor 30% uit gezonde vetten. Dit zorgt voor een strakke, gave en gehydrateerde huid.

9. Amandelmelk
In tegenstelling tot dierlijke melkproducten, is notenmelk, zoals bijv. amandelmelk, erg goed voor je huid. In amandelmelk zit o.a. koper en mangaan. Deze stoffen zijn bevorderlijk voor de aanmaak van collageen. Daarbij werkt mangaan goed tegen een rode en geïrriteerde huid. Belangrijk: koop wel de ongezoete variant! Witte suikers zijn spelbrekers.

10. Kruiden
Kruiden zijn over het algemeen beladen met vitaminen en mineralen. Eet daarom voldoende kruiden zoals peterselie, tijm, oregano, basilicum en kaneel. Hoe verser, hoe beter. Daarbij geeft het de spijsvertering een extra duwtje in de rug en het eten smaakt nog lekkerder ook!

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nu alleen nog maar eten uit de de bovenstaande lijst eet. Variatie is even belangrijk. En deze lijst staat ook niet garant voor een mooie huid. Als je dit eet, maar ondertussen elk weekend in de lampen hangt en daardoor aan chronisch slaaptekort lijdt is dat niet bevorderend voor een mooie huid. Drink daarnaast ook genoeg water, want van een uitgedroogde verlepte huid wordt niemand vrolijk. Lees hier 13 tips om meer water te drinken.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron