5x eten waar je huid mooi van wordt

Eten door Mariëlle

Je staat op en het eerste waar je aan denkt is het avondeten van overoverovermorgen. De rest heb je namelijk al ingepland in je hoofd. Ontbijt, lunch, diner, alles staat vast, omdat er zoveel lekkers te eten is. Herkenbaar? Dan ben je vast een levensgenieter. En dan herken je vast ook de pukkels en vlekjes die je overhoudt aan veel lekker eten en drinken. Damn it. Doe maar zo'n Miranda Kerr huidje. Maar wat moet je eten om zo'n huid te krijgen? Van deze 5 etenswaren krijg je wel een mooie huid.

1. Peren
Peren zitten vol met voedingsstoffen voor zo'n lekkere gezonde gloed over je velletje. Denk aan koper, kalium, ijzer, zink, magnesium, en vitamines C, E, B en K.

2. Kool
Kool schijnt meer vitamine C te bevatten dan sinaasappels. En vitamine C helpt beschadigd weefsel te redden. En dan zit er ook nog eens veel vitamine A in. Je weet wel, de vitamine die je beschermt tegen geultjes in de huid.


3. Kurkuma
Kurkuma, oftewel: geelwortel, oftewel: het spul dat Rens Kroes overal doorheen gooit waar ze het maar doorheen kan gooien. Omdat het zo gezond is. En wel hierom: het gaat het samenklonteren van rode bloedcellen tegen en het verhoogt de circulatie. Door dat laatste punt krijgt de doorbloeding een boost waardoor het sneller door het lichaam stroomt en daarvan gaat de huid mooi glanzen. Hierdoor heb je ook nog eens een goed gereinigde huid wat huidaandoeningen als acne voorkomt.


4. Citroen
Wanneer de lever niet oké is, is dit direct te zien in de huid. Precies om die reden heeft het eten van voedsel dat de lever ondersteunt een positief effect op de huid. En laat citroen nou zulk voedsel zijn. Het ondersteunt de lever en heeft een reinigende werking wat alleen maar goed doet. Come to mama stralende huid.


5. Waterkers
Wist je dat waterkers één van de gezondste voedingsmiddelen is? Het reinigt en verhoogt het zuurstofgehalte. Hoe meer zuurstof, hoe beter de doorbloeding en hoe meer de huid gaat stralen. Daarnaast voedt waterkers de huid met een combinatie van vitamine A, C en E.

Bron, bron, bron, bron , bron en bron