Dit is waarom je op je rug moet slapen

Gezicht door Vrouwen redactie

Om je schoonheidsslaapje op je allerbest uit te kunnen voeren zul je misschien wat aanpassingen moeten doorvoeren. Op je allermooist wakker worden werkt namelijk het beste wanneer jij je acht uurtjes op je rug hebt doorgebracht. Wanneer je op je rug slaapt heb je namelijk geen last van een kussen in je gezicht, wat slaapgebonden rimpels kan opleveren. Ook puistjes liggen op de loer, want je kussen zit vaak vol met bacteriën. Ook helpt op je rug slapen voor de afvoer van vocht, waardoor je minder ‘gezwollen’ wakker wordt. Allemaal leuk en aardig, maar hoe verander je jezelf nou in een rugslaper?

1. Zorg voor een stevig matras.
Een zacht matras dat helemaal indeukt wanneer je erop gaat liggen doet natuurlijk niet zoveel voor je lichaam. Zorg er daarom voor dat je de nacht doorbrengt op een stevig exemplaar.

2. Let op je nek.
Als je nek goed ondersteund is vermindert dit de stress op je rug. Je moet niet te hoog slapen, want dat kan juist weer averechts werken. Zorg dus voor een goed kussen.

3. Hou vol
Je bent misschien niet meteen gewend aan je nieuwe slaaphouding, maar dit komt vanzelf. Bouw jezelf desnoods in met kussen om het jezelf comfortabel te maken en ervoor te zorgen dat je niet stiekem anders gaat liggen.

Bron

Afbeeldingen: bron, bron en bron