Zo kun je gratis op vakantie

Reizen door Vrouwen redactie

De jurkjes kunnen de kast weer uit, een zonnebril in je haren, een strakblauwe lucht en de zon straalt als nooit tevoren. Vakantiekriebels… Maar mocht je bankrekening enigszins tegenwerken (wat eigenlijk altijd het geval is) dan hebben wij hier de oplossing.

Doneer je eicellen in Kopenhagen als je behoefte hebt aan een vakantie naar een zonnig oord als Spanje, Griekenland of Cyprus. Als je je eicellen in dit land doneert, dan verdien je een luxe welnessvakantie. Een eitje dus! Simple as that.

Deense vrouwen zijn er al aan begonnen. Een spermabank in Kopenhagen protesteert met deze actie tegen de Deense wetgeving qua eiceldonatie. Vrouwen kunnen hun eicellen daar wel afstaan, maar alleen de behandelingen worden vergoed, de vrouw krijgt niets voor de eicellen zelf. De dames doen het nu nog voor een appel en een ei. En sperma? Dát mag wel verkocht worden voor mooie prijzen. Dat is niet fair, vindt de spermabank.

Op deze manier probeert de grootste spermabank ter wereld via een dochteronderneming over de grens de wetgeving te omzeilen. Want hoe de vrouwen nu beloond worden voor hun donatie? Nou… Met een heerlijke vakantie. De vergoeding kan nu oplopen tot ruim €1470,-, afhankelijk van de gewenste bestemming. Wij zijn voor!

Bron, bron, bron en bron