Feitjes over littekens en hoe je er vanaf komt

Gezicht door Vrouwen redactie

Geef maar toe, ook jij bent vast wel eens -zij het een beetje gênant- op je snufferd gegaan. Zo hard, dat je er een litteken aan over hebt gehouden. Of die keer dat je uit een reflex de pan wilde opvangen toen deze van het fornuis afgleed. En de puberteit heeft ook zijn sporen achtergelaten op je huid (denk: puisten). Misschien heeft de reden van je litteken een medische achtergrond, maar hoe dan ook, iedereen heeft wel een litteken. Sommigen vinden dit stoer. Anderen willen er het liefste zo snel mogelijk vanaf. Dan wil je vast wel wat feitjes over littekens weten en hoe je ze het beste het slechtste zichtbaar maakt.

1. Gezonde voeding. Voor een optimale verzorging hebben littekens behoefte aan de meest gezonde voeding. Zowel van buiten af als van binnenuit. Eet daarom gezond (zoals voeding waar vitamine E in zit, want vitamine E is goed voor de huid) en verzorg je littekens goed met de juiste crème.
2. Houd het lichaam en daarmee de huid gezond. Een gezond lichaam houd je gezond met gezonde voeding en dat geldt ook voor de huid. Het is eigenlijk belangrijk om altijd gezond te eten en niet alleen wanneer je een litteken hebt. Want als het lichaam en daarmee de huid in goede conditie is kan het makkelijker herstellen. Ook tegen de tijd dat er een litteken ontstaat om welke reden dan ook.
3. Soja-extract egaliseert de kleur en textuur van de huid waardoor littekens minder zichtbaar worden. Soja-extract voedt de huid met dat waar littekens behoefte aan hebben, waardoor de de littekens verminderen.
4. Het is belangrijk dat littekens goed gehydrateerd worden, dus een goede vochtregulering is erg belangrijk.
5. Vitamine E, natuurlijk melkzuur en natuurlijk rijst- en kamille-extract verminderen littekens, voeden de huid en werken vochtregulerend.
6. Littekens hebben vergelijkbare eigenschappen als rimpels. Beide smachten bijvoorbeeld naar herstellende eigenschappen. Bij allebei treden namelijk beschadigingen op in de huid.
7. Elke vorm van littekens heeft dezelfde behoeften of het nu littekens van puistjes zijn, een schrammetje van de kat die iets te enthousiast speelde en met haar nagel in je neus bleef hangen of littekens door een operatie, littekens bestaan allemaal uit littekenweefsel. Wel is het zo: hoe diepen het litteken de huid in gaat, hoe meer verzorging het vraagt.
8. De littekencrème van Hans Schreuder is ontwikkeld omdat zijn vrouw Irene jarenlang actief betrokken is bij het gevecht tegen borstkanker. Dat gaf hem de kracht en de inspiratie om een littekencrème te ontwikkelen voor een perfecte en natuurlijke verzorging van littekenweefsel.


Alle genoemde eigenschappen komen samen in Scar Treatment Cream van Drs. Hans Schreuder. Masseer het twee keer per dag in en de littekens zullen verminderen en minder zichtbaar worden.

Beeld, beeld, beeld