Zo kom jij van die puistjes af

Gezicht door Vrouwen redactie

Bevinden jouw puistjes zich altijd op dezelfde plek op je gezicht? Mogelijk wil je lichaam je dan iets vertellen. Puistjes per deel van je gezicht hebben vaak een andere oorzaak, wat betekent: een andere oplossing! Het liefst komen we natuurlijk zo snel mogelijk af van die ondingen, dus gaan we kijken wat we aan welk puistje kunnen doen.

Op dit prachtige plaatje zie je de verschillende delen van je gezicht waar de puistjes zich kunnen bevinden. Hieronder kun je zien hoe dat komt en hoe je je gezicht het beste kunt verzorgen.

1 en 2: spijsverteringssysteem
Probeer minder junkfood en bewerkt voedsel te eten en drink meer water.

3: lever
Zorg dat je genoeg slaapt, zodat je lever genoeg rust krijgt. Doe ook rustig aan met alcohol, vet eten en melkproducten.

4, 5, 7 en 8: nieren
Jij hebt water nodig!

6: hart
Het kan zijn dat je bloeddruk wat hoog is of dat je te weinig vitamine B binnen krijgt. Zorg dat je genoeg frisse lucht krijgt en probeer minder vlees te eten. Gezonde vetten, zoals avocado’s of vis, zijn juist goed voor je.

9 en 10: luchtwegen
Heb je toevallig last van allergieën of rook je? Dat zou de oorzaak kunnen zijn van je puistjes. Mocht dit niet gelden voor jou, zorg dan dat je genoeg frisse lucht krijgt en niet te warm wordt. Zorg er ook voor dat je je telefoon regelmatig schoonmaakt en je kussensloop in de was gooit, dit gebied heeft het meest last van de bacteriën die daar vanaf komen.

11 en 12: hormonen
Dit gebied heeft te maken met hormonen en stress. Zorg ervoor dat je genoeg slaap krijgt, veel drinkt en genoeg groenten eet. Zorg er ook voor dat je je huid nauw schoon houdt.

13: maag
Eet veel vezels en drink kruidenthee om je spijsvertering een handje te helpen.

14: ziekte
Als je in dit gebied puistjes hebt kan dat betekenen dat je lichaam tegen bacteriën aan het vechten is. Neem daarom voldoende rust, alles komt vanzelf weer goed.

Bron en bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron