Reistrend van het moment

Reizen door Vrouwen redactie

Trends komen en gaan. Zo ook bij reizen. Vroeger kachelden we met de auto, tent, en opklapbare picknicktafel (wie kent 'm niet?!) richting de mediterrane gebieden. Zuid Frankrijk, Italië en Spanje deden het goed toen de midden twintigers van nu nog van dat kleine grut waren. Vorig jaar keerde die trend terug. We verlangden massaal naar vroeger en pakten de trend om met de auto een road trip naar mediterrane gebieden te maken met z'n allen op. Back to basic.
Dit jaar brengen we nog meer diepgang in back to basic. We willen one of the locals zijn op vakantie. We willen doen wat de lokale bevolking ook doet, in a-toeristische plekjes in een Oase van rust.


Reisorganisatie Eliza was here is helemaal gebaseerd op deze nieuwe trend. Hun slogan is zelfs "daar waar iedereen rechts gaat, gaat Eliza linksaf". Het leuke aan Eliza was here is dat je op plekken terechtkomt die je zelf echt nooit zou vinden zonder hulplijn. En wij kunnen het weten, want we hebben het zelf aan den lijve ondervonden. De twee locaties waar wij waren en nog 8 andere plekjes die helemaal aansluiten op de nieuwe trend, en die je zonder Eliza was here never nooit zult vinden, sommen we met reizigersliefde voor je op, mét foto's!


Orato Villas in het dorpje Agios Nikolaos op het Griekse eiland Peloponnesos was het eerste huisje dat Vrouwen.nl dit jaar ontdekte via Eliza was here. Denk niet dat we nog enige toelichting moeten geven hoe cool dit is en hoe erg je de oase van rust beleeft. De eigenaren nemen je graag mee in het lokale leven indien gewenst.

Ryalos Villas in Verga (eveneens Peloponneses) was de tweede stop van Vrouwen.nl. Hier kan geen rust-therapie tegenop. Denk: midden in de bergen en geen kip om je druk over te hoeven maken.


Verder staat dit verblijf, I Grandi di Toscana, midden in de bergen van Toscane nog op onze wish list.


Weten we zeker dat deze omgeving bij Ciolino Resuttano in Sicilië ons goed staat.


Willen we best even met onze billen in dit zwembad in Kroatië, Istrië, hangen.


Willen we ook even vanuit dit zwembad bij Ponta do Sol in het Portugese Madeira van het uitzicht genieten en wegzwijmelen bij de zonsondergang. Omdat we door Eliza was here nou eenmaal gewend raken aan zulke uitzichten.

Willen we nog een paar nachtjes in Palafolls in het Spaanse Catalonië verblijven om het Catalaanse leven te proeven (letterlijk).


Willen we hier in Alhaurin de la Torre in het Spaanse Andalusië zijn. De reden maakt niet uit. Bergen en zwembaden blijven onze aandacht winnen.


Willen we de Egeïsche kust van Turkije ontdekken vanuit dit schattige eco-boerderijtje in Bodrum - Turgutreis.


En willen we naar de sterren kijken vanaf de bedjes van White Village op Rhodos.


Maar verder zijn we al snel tevreden ;).

Het fijne aan Eliza was here is dat er bij elke boeking standaard een auto klaarstaat op de plek van bestemming. En dat moet ook wel, want we locaties zijn niet de meest voor de hand liggende.

- dit is een advertorial -