9 Dingen die vrouwen niet weten over hun lichaam

Vrije tijd door Mariëlle

Je kijkt er elke dag naar in de spiegel of vanaf boven als je onder de douche staat, je zit er elke dag aan en je bent er al je hele leven onafscheidelijk van. En toch zijn er nog heel veel dingen die vrouwen niet weten over hun lichaam .

1. Dezelfde beha lijkt elke dag anders te zitten. Dan is 'ie net een tikkie te klein en dan zit 'ie weer net iets te los. Echt mensen, per dag kan dit verschillen. Dat heeft elke vrouw. Dat heeft heus niks te maken met die 10 donuts die je gisteren achter je kiezen hebt gepropt, dat ligt gewoon aan het menstruale cyclus. Elke stadium in de cyclus kent blijkbaar een eigen beha-maat.


2. Het eten van veel suiker kan je gevoeliger maken voor schimmelinfecties.


3. En dat brengt ons bij het punt dat schimmelinfecties eigenlijk heel normaal zijn. Zo'n 75% van de vrouwen zal er minimaal ééntje krijgen in haar leven.


4. Vrouwtjes mensen hebben eigenlijk altijd volle borsten (behalve als ze onzichtbaar klein zijn). Dit in tegenstelling tot andere diersoorten waarbij de vrouwtjes alleen maar volle borsten hebben wanneer ze borstvoeding (gaan) geven.


5. Gehydrateerd blijven houdt de vagina lekker glad. Last van een droge flamoes? Drink water. En drink er veel van. Daarbij kan het de vagina milder laten ruiken en smaken.


6. Cranberry's bevatten goede eigenschappen voor de blaas. Ze helpen te voorkomen dat bacteriën aan de blaaswand blijven plakken.


7. Sommige vrouwen voelen het wanneer ze ovuleren.


8. Het dragen van hoge hakken kan eeltknobbels veroorzaken.


9. Vrouwen worden geboren met een miljoen eitjes aan hun eierstokken.


Bron, bron