Deze man verdient geld met gestolen Instagram foto's

Wonen door Vrouwen redactie

Hij verkoopt ze voor duizenden euro’s – tot wel 90.000 euro. Kunstenaar Richard Prince gebruikt Instagram om rijk te worden. Hoe? Door jouw foto’s te exposeren!

Hij plukt wat foto’s die hem aanspreken van Instagram accounts, hij vergroot ze en print ze vervolgens uit. Van landschappen tot portretten en van groepsfoto’s tot selfies. Hij steelt het allemaal.

Een echte kunstenaar vinden we hem niet, maar in New York kun je ‘zijn’ collectie toch bewonderen in de Gagosian Gallery. Alle rechtszaken die tot nu toe tegen hem werden aangespannen, heeft hij gewonnen. Voor je het weet hang jij dus met je duckface in een New Yorkse kunsthal. Dat social media ver kan gaan, blijkt maar weer.

Ook dit meisje heeft Prince opgenomen in zijn kunstcollectie. Haar uitvergrote foto is voor 90.000 euro verkocht. Zelf maakt ze zich er niet echt druk om, maar verbaast is ze wel.

Deze blondine is eveneens een slachtoffer geworden van zijn expositie. Rude is het zeker. Hij heeft zelfs niet de moeite genomen om de reacties weg te halen op ‘zijn schilderij’.

Bron, bron, bron en bron