Een bloemperk van marihuana in de hoofdstad van Kazachstan

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Mocht je gek zijn op die fleurige bloemperkjes -die we veel te weinig hebben in Nederland, dan raden we je aan om een bezoekje te brengen aan Astana, de hoofdstad van Kazachstan.

Die Nederlandse bloempjes zijn boring in vergelijking met dit verhaal. Wat een groenwerker daar uitgehaald heeft is hilarisch. Of het nou opzettelijk was of niet, een opvallende actie is het zeker.

De burgers roken een ongewone geur, maar het aroma konden ze niet helemaal plaatsen. De politie werd gewaarschuwd en even later ontdekten de agenten dat er duizenden marihuanaplantjes in het stadscentrum bloeiden. Oops! Bloembedden van wietplantjes. Wandelaar Mihail Malorod bij wie het "bloembed" opviel toen hij er langsliep vond het er eigenlijk best schattig uitzien.

De plantjes werden onmiddellijk verwijderd en het bestuur van de stad is een onderzoek gestart naar hoe het kan dat de wietplantjes als paddenstoelen uit de grond schieten. Was het een vergissing of is er sprake van een opzettelijke daad van "guerrilla tuinders"? Amsterdam is er niets bij…

Bron, bron, bron en bron