Zo blijft je oogschaduw echt de hele dag mooi zitten

Gezicht door Vrouwen redactie

Ben je verliefd op de smoky eye maar werkt je oogschaduw aan het einde van de dag écht niet meer mee? Kom erachter hoe je oogschaduw de hele dag mooi blijft zitten, zodat je geen last hebt van een vervaagde of uitgelopen look. Met deze tips blijft je make-up net zo mooi als toen je het ’s ochtends aanbracht!

1. Zorg voor een schone basis.
Zorg ervoor dat je huid goed gereinigd is en breng wat moisturizer aan op je gezicht. Poeder je ooglid af om te zorgen dat er geen olie op je huid ligt. Op deze manier hecht de oogschaduw het beste aan de huid.

2. Gebruik een primer.
Een primer zorgt er niet alleen voor dat de oogschaduw beter blijft zitten, het zorgt er ook voor dat de oogschaduw intenser lijkt. Door het gebruik van primer zullen er geen lijntjes ontstaan in je oogschaduw, want dat is juist precies wat we niet willen!

3. Maak het nat.
Als je je oogschaduw nat aanbrengt zal dit de kleur versterken en zal het beter blijven zitten. Spray een klein beetje water – niet te veel! – op je oogschaduwkwast en ga daarna aan de slag met je oogschaduw palette.

4. Fixeren.
Gebruik een setting spray om je make-up de hele dag te laten zitten. Dit geeft je ook meteen een mooie natuurlijke look.

Niks zo frustrerend als een prachtige look waar een paar uur later niks meer van over is. Als je nog tips hebt, horen wij ze dus graag!

Bron

Afbeeldingen: bron, bron en bron