10 Weetjes over internetgebruik van mannen en vrouwen

Vrije tijd door Mariëlle

Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus. Samen leven we op aarde, maar de verschillen van herkomst zijn nog dagelijks te merken. Zelfs in deze moderne tijd en ook in de manier waarop beide partijen gebruik maken van het internet zijn grote verschillen merkbaar. Gek eigenlijk, gezien mannen en vrouwen steeds meer naar elkaar toegroeien. Welke vrouw is tegenwoordig niet one of the guys en welke man is geen metroman? Nee hoor, met het gebruik van internet zitten we gewoon nog op onze eigen planeet.



1. Vrouwelijke internetgebruikers maken meer gebruik van social media, namelijk 76% van de vrouwen tegenover 72% van de mannen.

2. Vrouwen zitten meer op Facebook.

3. Twitter wordt meer gebruikt door vrouwen.

4. LinkedIn wordt meer gebruikt door mannen.

5. Ook Google Plus wordt vooral door mannen gebruikt. Zijn er überhaupt vrouwen die Google Plus gebruiken?


6. 15% van de internetgebruikers op Instagram is man tegenover 20% vrouwelijke internetgebruikers die Instagram gebruiken. Who run the world? Girls! Opmerkelijk is wel dat vrouwen vaker mannenmerken volgen op dit social medium dan dat mannen vrouwenmerken volgen. Misschien zijn we toch meer one of the guys dan dat mannen one of the girls zijn.

7. Mannen kijken dan weer meer op YouTube. Per week zitten ze gemiddeld een UUR filmpjes te bekijken. Terwijl vrouwen maar een halfuurtje nodig hebben om YouTube te checken. Hoewel dit ook te maken kan hebben met het ongeduld van vrouwen. Geef toe: elke vrouw spoelt toch door als een stukje wat saaier wordt?

8. Of het internet van vrouwen is een stuk langzamer waardoor ze sneller afhaken bij YouTube, want mannen kiezen gemiddeld vaker voor een snellere verbinding dan vrouwen. Al lijkt het toch ook weer niet heel erg aannemelijk dat veel mannen hebben bijgedragen aan de 100 miljoen views van Justin Bieber en Katy Perry...

9. Sterker nog: vrouwen weten vaak niet eens de snelheid van hun internetverbinding. Maakt het uit? De verschillende kosten en snelheden van het internet kunnen nogal wat verschillen. Natuurlijk, de ene internetter is de andere niet en zo lang het werkt is het ok... toch?

10. Wél gebruiken vrouwen het internet ‘veiliger’ dan mannen. Mannen houden zich met name bezig met spelletjes en porno, terwijl vrouwen het vooral gebruiken voor communicatie en interactie..



Bron, bron, bron