6 Dingen die bewijzen dat kleren de man maken

Mode & trends door Mariëlle

Je vent kleedt zich ongetwijfeld beter met hulp van jou. Hij kan het zelf ook wel, maar af en toe even inspringen werpt vaak zijn vruchten af. Net dat ene knoopje open, of de broekspijpen een klein tikkie omslaan kan echt een wereld van verschil maken. Die enkele keer dat je een definitieve stop op het dragen van die ver-schrikkelijke bandshirts moeten zetten zien we even door de vingers. Voor de rest doet hij het goed. Met hulp van jou. En met deze 6 tips doet hij het nog beter. Want ook al is hij al lekker van zichzelf en zie jij hem het liefst helemaal zonder kleren, kleren maken de man. Dat is een feit.


1. Het is belangrijk dat hij (jij) de verschillen weet tussen Amerikaanse, Brits en Europees gesneden pakken en dat hij het inziet welk effect verschillende materialen geven.


2. Als hij echt lekker voor de dag wil komen dan heeft hij alleen het middelste knoopje van zijn jack gesloten. Kijk maar naar alle mannen in pak die je er lekker vindt uitzien, voila die hebben allemaal hun middelste knoopje gesloten. De bovenste sluit je alleen met zakelijke, stoffige vergaderingen en begrafenissen.


3. Als hij dan op het goede idee komt om met een stropdas in de weer te gaan, dan moet hij zich strikt houden aan de bovenstaande regels.


4. Deze handige afbeelding helpt ook. Het midden van de circel geeft de kleur van het pak aan, de ring daar omheen geeft aan welk overhemd daarbij gedragen kan worden en de buitenste ring geeft aan welke stropdas daarmee combineert.


5. Hier moet je opletten bij het kopen van een pak.


6. En het moet allemaal lekker smooth zitten.


Bron