3 Plekken waar je naartoe MOET als je van eten houdt

Reizen door Mariëlle

In het leven zijn maar een paar dingen écht belangrijk. Daar zijn eten en vakantie er twee van en waarom zou je die twee niet combineren? De beste eettentjes uitzoeken op je vakantiebestemming is toch het allerleukste wat er is? Eerlijk: wij bij Vrouwen.nl vinden het een vereiste dat het land van bestemming een goede keuken heeft. Het liefste zijn we de hele dag op zoek naar hét perfecte restaurant om 's avonds te eten en de lokale kookkunsten te proeven.


Agrikies Country Retreat (Peloponnesos)
Het eten in Nederland (Grieks of niet) en het eten op het Griekse eiland de Peloponnesos is echt een wereld van verschil. In Griekenland hebben ze namelijk imperfecte groentes die perfect smaken. Daar letten ze er niet op of groentes krom of perfect rond zijn. Zij letten op de smaak. Een simpele Griekse salade is een heel ander gerecht dan een Griekse salade in Nederland. Alles is anders, elk ingrediënt heeft meer smaak. Bij het appartement Agrikies Country Retreat heeft Marina (de eigenaresse) ook een restaurant waar de Griekse keuken te proeven is zoals het hoort.


Volidiera Guesthouse (Kefalonia)
Als je van olijven houdt dan is Volidiera Guesthouse in Kefalonia the place to be. Hier heb je uitzicht over honderden olijfbomen. In Kefalonia plukte eigenaar Savvas samen met zijn ouders olijven toen hij nog klein was. Met deze fijne herinnering op zak verlangde hij, toen hij inmiddels in Athene woonde, weer terug naar de plek van vroeger.


Eliathos (Kreta)
Hier wil je zijn. Voor het zwembad, voor de olijfbomen die ook hier weer te vinden zijn, voor de villa én voor het Griekse eten. In Griekenland kun je goed eten. Dat is een feit. Vooral in minder toeristische gebieden is het veelal authentiek Grieks eten wat de pot schaft. Hier zijn vaak ook geen moderne hippe tentjes te vinden. Mochten er wel moderne hippe tentjes zijn, dan wordt daar vaak eten uit de internationale keuken geserveerd. Minder hippe tentjes die misschien wat ouderwets kunnen ogen staan meestal garant voor de heerlijkste authentieke gerechten.

Eliza was here is aanbieder van onontdekte vakantieadresjes rond het Middellands Zeegebied.

- dit is een advertorial -