Gesmolten ijs is niet tof!

Eten door Vrouwen redactie

Vorige week mochten Mariëlle en Leonie op pad voor Vrouwen.nl, naar het event van Ben & Jerry’s. Gratis ijs eten? Zeggen wij geen nee tegen. Op de toffe locatie ‘Uit je eigen stad’ genoten we van Ben & Jerry’s, luisterden we naar de sociale missie van onze vrienden B&J en kregen we een preview van een nieuwe Amerikaanse film. Benieuwd naar onze ervaring? Lees door!


Vanwege Leonie’s tijdelijke handicap werden we met een Tesla opgehaald in Amsterdam en vervoerd naar Rotterdam. Het was een super zonnige donderdagmiddag, dus dat kwam goed uit. Bij binnenkomst werden we verwend met cocktails en gratis Ben & Jerry’s ijs in de nieuwste smaken. Leonie ging voor de Ben & Jerry’s cookie core Speculoos Specu-love en Mariëlle koos What-a-lotta Chocolate. Lekker! Super veel verkruimelde koekjes in zo’n ijsje. Doe ons er nog maar eentje.

Daarna kregen we een presentatie over de sociale missie van Ben & Jerry’s. Ze zijn namelijk van mening dat de poolkappen, net als roomijs, beter niet kunnen smelten. Ben je het daar helemaal mee eens? Teken de petitie! Met de campagne #SaveOurSwirled vraagt Ben & Jerry’s aandacht voor opwarming van de aarde.



Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje in de zon. We genoten van gepofte aardappelen en heerlijke bruschetta, al chillend in een B&J’s fatboy. Goed te doen hoor!

Na het eten werd een nieuwe Amerikaanse film vertoond in een secret pop-up bioscoop. Het ging om de film Danny Collins, over het leven van een oude rockster. Leuk!

Om een uur of 10 kwam het event ten einde. We dronken nog een drankje en gingen terug naar huis. Onze buiken gevuld met heel veel heerlijk ijs en onze hoofden met heel veel informatie over klimaatverandering en de missie van Ben & Jerry’s om dit tegen te gaan.