11 hete tips om koel te blijven tijdens de hittegolf

Vrije tijd door Mariëlle

Je hoeft alleen maar je ogen dicht te doen en het lijkt alsof je met je billen in de tropen van Indonesië zit in plaats van op je rete saaie kantoor. Die temperaturen zijn we niet gewend en daarom stelt Nederland vanaf vandaag een nationeel hitteplan in werking. Dit plan is bedoeld om gezondheidsproblemen bij kwetsbare mensen te beperken bij zulke bloedhitte. Maar hallo, gezonde mensen hebben ook heus wel last van de hitte hoor. En daarom hebben wij een hitteplan voor iedereen. Eerlijk is heerlijk.

1. Al op de heenweg naar je werk zweet je al je make-up op je knieën. En dan moet je nog de hele dag. Oplossing: maak je make-up stash portable.


2. Waterpistolen, yes please.


3. Dorst, met een hoofdletter D. Drink genoeg water. Zet een literfles water pontificaal op je bureau en vul hem 2-3 keer bij. En check ook even onze 13 tips om meer water te drinken.


4. Eet genoeg (no problemo). En denk ook vooral aan zout en suiker (natuurlijke suikers dan).


5. Heeft jouw kantoor geen casual friday-cultuur? Vraag je baas of je voor één dagje een uitzondering mag maken. Jezelf in een net mantelpakje hijsen is ronduit ongezond en bovendien alles behalve charmant als je gezicht op stikken staat. Beter: vraag of je thuis mag werken. Op het (dak)terras, balkon, in de tuin of in het park. Heus niet omdat dat chiller is. Je moet wel, met zulk weer.


6. Ja, werk thuis. Dat scheelt namelijk een hoop verspilde tijd gezien de ns sowieso een excuus paraat heeft waarom de treinen weer eens niet rijden.


7. Zoek verkoeling. Hang af en toe even je kop in de koelkast. Desnoods de hele dag. (Btw: op de bovenstaande foto zie je geen echte kat, dit is gewoon een magneet.)


8. Gooi alle ramen open en knal alle ventilators aan.


9. Het liefste zouden we in elke fontein springen die op ons pad komt.


10. Blijf uit de zon, tenzij je er bij wilt lopen als een gebarbecued grilkippetje.


11. Smeer je ondanks het vorige punt goed in.


Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron