Tepelpiercing: hot of not?

Mode & trends door Vrouwen redactie

Dit jaar veel gespot bij topless meiden op het strand: de tepelpiercing. Meestal in de vorm van twee bolletjes naast de tepel. Hot or not?!

Wij vinden het eigenlijk best sexy, maar is dit wel een veilige piercing?

Het zetten: Tepelpiercings kunnen horizontaal, verticaal of diagonaal aangebracht worden afhankelijk van de anatomie van de tepel en het soort sieraad. Zelfs vrouwen met vlakke of ingetrokken tepels kunnen een piercing krijgen. Deze kan zelfs gebruikt worden om de tepel naar buiten te houden.

Risico’s: Het duurt ongeveer een jaar voordat een tepelpiercing volledig genezen is. Veelvoorkomende problemen in dat jaar zijn infecties en afstoting. Ook kan het zijn dat er littekenweefsel vormt in de tepel waardoor de melkkanalen worden geblokkeerd.

Borstvoeding: Normaal gesproken is borstvoeding met een tepelpiercing geen probleem. Menselijke tepels hebben ongeveer acht tot twaalf melkkanaaltjes. Het is daarom onwaarschijnlijk dat een goed genezen piercing al deze kanaaltjes blokkeert. Daarentegen is er wel recent onderzoek dat erop wijst dat sommige vrouwen met tepelpiercings een verminderde melkproductie hadden, mogelijk door geblokkeerde melkkanalen. Het kan ook zijn dat er melk lekt uit de plek waar een piericing is verwijderd om de baby te voeden. Door tepelpiercings kunnen stuwingen, verstopping of borstontsteking worden verergerd. In sommige gevallen (bijvoorbeeld bij teruggetrokken tepels) kan het de borstvoeding echter ook verbeteren!

Wat vinden jullie van tepelpiercings? Zou je er een (of twee) willen?


Bron, bron, bron, bron, bron