8 dingen die je herkent als je niet van katten houdt

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Op de redactie zijn we (bijna) allemaal gek van katten. Geef tussen al die crazy cat ladies maar eens toe dat je totaal geen kattenpersoon bent! Oké true: ook als ‘totaal-geen-katten-persoon’ kan je kattenfilmpjes wel hilarisch vinden. Maar verder…

Een cat person kijkt je raar aan als je probeert te verdedigen wat je niet leuk vindt aan de beestjes, maar je bent niet alleen! Dit zijn 8 dingen die je herkent als je niet van katten houdt:


1. Je gaat je heel ongemakkelijk voelen als een kat naar je staart. Wat denkt het beestje? Wat moet hij van me? Hij kan gedachten lezen!


2. Jij hebt geen idee hoe mensen het leuk kunnen vinden om katten op te pakken. Hoe hou je ze in vredesnaam vast dan?


3. Als een kat je kopjes komt geven, denk jij alleen maar ‘Ieeeuwww haal hem weg! Hij geeft zijn geur aan mij af!’

4. Die paar keer dat je geprobeerd hebt ‘vriendjes’ te worden met een kat, werd je voorzichtige vertrouwen geschaad door een venijnige uithaal met scherpe klauwtjes. Je dislike was meteen weer bevestigd.


5. Katten zijn toch gewoon onuitstaanbare persoonlijkheden?! Ze zijn eigenwijs, chagrijnig, prikkelbaar en luisteren voor geen meter.


6. Je vindt hondengeur prima, maar die penetrante kattenlucht is echt niet te doen.

7. Je hebt geen idee hoe je moet reageren als een kat bij je in de buurt op de tafel of de bank springt. 'Hij komt naar me toe… wat moet ik doen? Wat moet ik doen?! Red me!'


8. Je vindt ‘pompen’ met hun pootjes niet schattig en al helemaal geen "prettige massage". Het doet pijn en verpest je panty’s.


Katten hebben totale maling aan je, maar kunnen wel entertaining zijn: