Geen vrienden hebben is net zo dodelijk als roken

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Welke dingen zorgen ervoor dat je korter leeft? De meesten zullen hierop antwoorden geven als ‘roken’, ‘vet eten’ en ‘niet sporten'. Uit onderzoek blijkt nu dat ‘geen vrienden hebben’ ook in dit rijtje thuishoort.


Uit wetenschappelijk onderzoek van de University of Rochester blijkt dat het hebben van een vaste vriendengroep belangrijk is voor onze gezondheid. De studie toont aan dat mensen met een groep vrienden om zich heen langer en fysiek gezonder leven dan mensen die weinig of geen vrienden hebben. Zonder vaste squad ga je eerder dood! "In feite", vertelt wetenschapster Cheryl Carmichael, "is weinig sociale connecties hebben net zo erg als roken. Het is zelfs nog gevaarlijker dan zwaar drinken of lijden aan zwaarlijvigheid."

Het advies is dan ook om je in je twintiger jaren zoveel mogelijk open te stellen voor nieuwe relaties. Maak plannen en ga veel leuke, sociale dingen doen. Als je in de dertig bent en al een vaste squad hebt, kan je het rustiger aan gaan doen: één keer per week met een trouwe vriendengroep naar een bar of club gaan is voldoende.






Bron, bron, bron, bron