Make-up afhalen met een makkelijk doekje? Niet doen!

Gezicht door Vrouwen redactie

Waar maak jij ’s avonds je gezicht mee schoon? Die superhandige, supersnelle gezichtsreinigingsdoekjes van de drogist? Slecht idee.

Het schijnt zo te zijn dat de doekjes make-up in je huid duwen, jeuk kunnen veroorzaken en zelfs voor allergische reacties kunnen zorgen. Volgens beautystylist Tom Sebastian is het reinigen met een doekje een hele oppervlakkige reiniging. "Je haalt even snel een doekje over je huid, maar maakt hiermee niet al je poriën schoon”, zegt Tom. “Bovendien bevatten de doekjes veel alcohol, parfum en conserveringsmiddelen en als je dat op je huid aanbrengt, blijft dit óók op je huid liggen."

Ieks. Pas maar op want voor je het weet krijg je te maken met mee-eters als deze.

De beautystylist meldt via de Telegraaf dat je de doekjes daarom beter niet iedere dag kunt gebruiken. Áls je ze dan toch gebruikt, is het het beste om je gezicht daarna nog te wassen met water en een washand.

Het allerbeste is om ‘traditionele reinigers’ te gebruiken zoals tonics en lotions. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Biodermal reinigingslotion, Nivea reinigingsgel of deze ROC reinigingsmousse.



Bron