WTF Journaal van 3 augustus

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Er gebeuren op een dag meer dingen dan je kunt bijhouden. Weet jij aan het einde van de dag nog precies tot in het kleinste detail wat je hebt gedaan? Daarom. Laat staan dat je kunt bijhouden wat voor een idioterie er in de wereld gaande is. En daarom pikt Vrouwen.nl de krenten voor je uit de pap als het om wtf-nieuws gaat. Zodat jij het vanuit je luie zetel volledig op de hoogte bent en zodat je wat te vertellen hebt tijdens het avondeten/borrel/date/whatever.

Er zijn het afgelopen weekend weer bizarre dingen gebeurd in de wereld. Bizar en best wel naar eigenlijk! Zo is er een serial killer opgepakt; het blijkt een vrouw van 67 te zijn. Ook is er een Franse school volledig afgetuigd door vandalen die slechts 5 tot 12 jaar oud zijn. En in Amerika is de liftende robot in elkaar geslagen.

Bejaarde vrouw is seriemoordenaar
Dacht jij dat alleen kleine meisjes eng waren in horror films? Voeg daar oude omaatjes maar aan toe! Helaas is dit verhaal écht gebeurd: een Russische dame van 68, inmiddels bijgenaamd de ‘Granny Ripper’, heeft bekend ten minste 10 moorden te hebben gepleegd. Op een cameraopname zou te zien zijn hoe ze in stukken gesneden lichaamsdelen versjouwt in een vuilniszak. Tevens zijn er dagboeken gevonden waarin de moorden gedetailleerd beschreven worden. Brrrrr…

Jonge kinderen vernielen een school
Nog zo’n bizar nieuwtje: in de Franse plaats Melun is gisteravond een kleuterschool kort en klein geslagen. Omwonenden belden de politie en die trof omvergeworpen meubilair aan, gebroken glas, muren en vloeren die besmeurd waren met verf en zowat alles was van de muur gehaald. Wie bleken de daders? 20 kinderen van 5 tot 12 jaar. Ze waren de school binnengekomen door een raam, dat een van hen met een brandblusser had ingeslagen…

De HitchBot is in elkaar geslagen

Tot slot: er was een superleuk initiatief in het leven geroepen door wat creatievelingen waarbij ze een zelfgemaakte robot lieten liften om te zien hoe ver deze zou komen. De makers konden HitchBOT volgen via GPS en ook stuurde hij elke twintig minuten een foto door om zijn trip vast te leggen. Om zijn reisgenoten te vermaken kon HitchBOT een eenvoudig gesprekje voeren en leuke feitjes opsommen. De HitchBot reisde de halve wereld over en maakte onderweg heel vette dingen mee! Maar het avontuur eindigde te vroeg, in Amerika is de robot ‘in elkaar geslagen’, waarna hij onherstelbaar beschadigd is.

Soms vragen wij ons af waar het heen moet me de wereld.


Bon, bron, bron, bron