Het einde van Coca-Cola light in zicht?

Eten door Vrouwen redactie

Zweer jij bij Coca-Cola light? Coca-Cola komt met een onverwachte mededeling: de verkoop van Coca-Cola light gaat niet goed. Sterker nog, de verkoop is afgelopen jaren sterk gedaald. Is dit het einde van een van de meest bekende drankjes ter wereld?



Vorig jaar liep de verkoop van Coca-Cola light met zeven procent terug. Nu zal je je vast afvragen: "Hoe kan dit geliefde, calorievrije drankje geen goede zaken doen?" Het antwoord ligt voor de hand. Sinds een aantal jaren zijn er horrorverhalen opgedoken over light producten. Het schijnt schadelijk te zijn voor de lever en kan zelfs kanker veroorzaken. Hoewel er is bewezen dat Coca-Cola light niet schadelijk is voor de gezondheid, drinken steeds minder mensen dit populaire drankje. Mensen leven bewuster, waarbij vanzelfsprekend ook gezonde voeding past. Let's face it: bij die goji bessen, maca en quinoa die jij voor lunch had, past nou eenmaal geen drankje met aspartaam.



Een andere reden is het overvloed aan Coca-Cola merken: Coca-Cola light, Zero en Life. Al deze extra mogelijkheden maakt ons alleen maar verward. Is dit het einde voor Coca-Cola light? Je kan rustig ademhalen, je guilt-free craving komt niet in gevaar. Het drankje zal niet zo snel van de markt verdwijnen.



Bron afbeeldingen, bron