Zo kost je treinkaartje altijd maar 7 euro, ongeacht je bestemming!

Reizen door Vrouwen redactie

Voor €7,- overal heen waar je maar wil met de NS! Klinkt te mooi om waar te zijn? Nope, this is real! Een programmeur, Alexandru Bondor, heeft een slim trucje bedacht waarmee je altijd voor slechts €7,- kan reizen met de trein, ongeacht je bestemming. Hij zette de site grouptickets.nl op, die gebruik maakt van de regeling voor groepstickets van de NS.

Het werkt zo: Via Facebook log je in op www.grouptickets.nl, je klikt eindbestemming en reisdatum aan en er verschijnen groepen gebruikers die op dezelfde dag, dezelfde eindbestemming hebben. Je kiest een groep en wacht tot deze vol is (je hebt een groep van 10 personen nodig voor de groepsticketregeling). Vervolgens koopt één iemand van de groep via ns.nl de groepstickets en stuurt die tickets naar ieder afzonderlijk lid, zodra diegene een screenshot heeft gestuurd als bewijs dat hij zeven euro heeft overgemaakt. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is je naam, geboortedatum en plaats van opstappen in te vullen om met jouw persoonlijke groepsticket te kunnen reizen.

Nice!


Mag dat zomaar? "Natuurlijk", claimt Alexandru in een interview met Motherboard (Vice). "NS biedt deze fikse korting al aan reizigers die gezamenlijk willen reizen. Bijvoorbeeld aan toeristen, dagjesmensen, schoolreisjes, of een groep vrienden die het Rijksmuseum willen bezoeken. Niet iedereen reist natuurlijk vanaf dezelfde plek, daarom is de enige voorwaarde voor zo’n groepsticket dat je dezelfde eindbestemming hebt."

Ga jij hier gebruik van maken?


Bron, bron, bron