10 Dingen die je sowieso herkent als je lang haar hebt

Vrije tijd door Renée

Je hebt al lang haar zo lang je je kunt herinneren. Terwijl half Nederland inmiddels voor een korter koppie gaat is er geen haar op jouw hoofd die eraan denkt om maar een centimeter af te knippen. Zelfs als iedereen je probeert te overtuigen van de voordelen van korter haar houd je voet bij stuk. Maar dat betekent niet dat je de volgende dingen niet herkent.


1. Je haar wassen blijft een intens vervelende klus. Je moet die manen eerst twee keer met shampoo wassen voordat het echt schoon is en per wasbeurt gaat er ongeveer een kwart van je fles conditioner doorheen.
2. Om maar niet te spreken over je haar föhnen. Daar ben je zo een kwartier mee bezig, dus je slaat het liever over.


3. Elastiekjes en jouw haar zijn niet voor elkaar gemaakt. Drie keer eromheen doen lukt net niet, maar twee keer is weer te los. Ja, en nu?
4. Je krijgt regelmatig de vraag of je haar nep is.


5. Haar verven betekent dat je twee pakjes verf nodig hebt. Op z'n minst.
6. In de zomer is het veel te heet om je haar los te laten hangen. Bovendien blijven er altijd plukken haar onder je oksels plakken, heerlijk.


7. Een vlecht staat fantastisch in jouw haar.
8. Als je je haar wil krullen of stijlen krijg je altijd zere armen omdat het zo lang duurt voordat je klaar bent. En dat terwijl zo'n tang niet eens veel weegt...


9. Met lang haar moet je dealen met hoogte- en dieptepunten. Een good hair day is waanzinnig, maar daar staat tegenover dat bad hair days echt bad zijn.
10. Het zal heus niet de eerste keer zijn dat jij met je haar in je eten hangt. #longhairproblems


Bron, bron, bron, bron, bron