15 eetgewoontes die elke twintiger herkent

Eten door Mariëlle

Als twintig-nogwatter zit je schijnbaar in de leukste tijd van je leven. Dat zegt men. Maar het leven van een twintig-nogwatter heeft heus niet alleen maar voordelen. Zo heb je te kampen met wereldproblemen die bijvoorbeeld over eten gaan.


1. Als je thuiskomt hang je meteen in de koelkast. In Nederland is dat heel af en toe door de hitte, maar meestal komt het omdat je vre-se-lijke trek hebt in iets slechts. Of trek? Je hebt écht honger. Alsof je dagen niet hebt gegeten. En om jouw energielevel weer in de comfortzone te krijgen moet je iets eten met zoveel mogelijk calorieën.
2. Je eet heel vaak hummus en pita. Alleen niet in de combi. Het is altijd óf hummus, óf pita.
3. Vol goede moed sla je veggies in, waarvan aan het einde van de week 90% in de prullenbak belandt. Er was geen avond dat er nog groentes in je buik pasten na vlees, friet en ander voer wat eraan voorafging.


4. Er staat al weken een restje pizza in de koelkast omdat je denkt dat het van je huisgenoot is. En jouw huisgenoot denkt dat het van jou is.
5. Je hebt nog steeds overgebleven drank van een huisfeest in de kast staan. Het neemt enorm veel ruimte in, maar je vindt het zonde om weg te gooien. Drank gooi je toch niet weg? Dat komt toch altijd op? Ooit?
6. Jij slaat geen feestje over. Al is het alleen maar om jezelf te voeden. Elke dag Euroshopper-pasta met louter gebakken ui en knoflook omdat de maand weer eens langer is dan jouw salaris, komt op een gegeven moment ook je neus uit.


7. Je eet brood en havermout als avondeten en je ontbijt met restjes van de vorige avond.
8. Het eerst wat je doet als je bij je ouders/broer/opa komt: je trekt de koelkast open en start de speurtocht naar voedsel.
9. Je koopt kiloknallers en vriest alles tegelijk in zodat je er ongeveer het hele jaar mee kunt doen. Als je het wilt eten kom je er achter dat je de hele bak in één keer hebt ingevroren, waardoor je hem dus alsnog in één keer moet opeten. Dat wordt dus een hele week op schnitzels of pannenkoeken leven.


10. Scheurbuik is zo overschat. Jij kunt gerust tien dagen leven zonder groente en fruit.
11. Yes! Er trakteert iemand op je werk. Dat wordt jouw lunch!
12. Het komt wel eens (zo'n 2 tot 3 keer per week) voor dat je je maaltijd inruilt voor een lepel pindakaas.


13. Geen brood in huis? Je hebt ooit ergens gelezen dat een blok chocolade net zoveel energie bevat als een bruine boterham.
14. Je wilt geld besparen door zelf je brood mee te nemen. Maar tegen lunchtijd vind je jouw lunch ineens heel saai en haal je alsnog lunch buiten de deur. Jouw zelfgemaakte lunch belandt in de prullenbak. Zonde, want nu ben je eigenlijk méér geld kwijt. Zelf lunch maken doe je dus ook nooit meer.
15. Als je dronken thuiskomt móet je eten. Meer heb je niet nodig.


Bron, bron, bron, bron, bron, bron

, bron.