Duitse studente zegt huur op en gaat in de trein wonen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

De Duitse studente Leonie Müller kreeg ruzie met haar huisbaas waarna ze haar huur opzegde. In plaats van een nieuwe woning te zoeken, besloot ze echter in de trein te gaan wonen! "Ik voel me thuis op treinen en ik kan zo gemakkelijk vrienden en steden bezoeken. Het is alsof ik constant op reis ben", aldus Müller.

Met een ticket dat het mogelijk maakt om op iedere trein te stappen, reist ze nu het hele land af in haar nieuwe huis. Ze wast zich in het toilet van de trein (hopelijk zijn die toiletten niet zo smerig als in Nederland) en studeert terwijl ze reist. "Ik lees, schrijf, kijk uit het raam en ik ontmoet constant leuke mensen. Er valt altijd wel iets te beleven", aldus de studente. Sinds haar verhuizing passen al haar bezittingen in een rugzak: incl. kleren, laptop, tablet en studiedocumenten.

Volgens Müller kost het treinticket haar 330 euro per maand, terwijl ze voorheen 400 euro huur betaalde. Toch zegt de studente het niet voor het geld te doen: "Ik wil mensen inspireren om hun gewoontes tegen het licht te houden", zegt Müller. ,,Er zijn altijd meer mogelijkheden dan je denkt. Het volgende avontuur ligt om de hoek."


Voor degene die zich afvragen waar Leonie dan slaapt: ze kan inderdaad niet overnachten in de trein en dus slaapt ze uiteindelijk wel vaak bij familie of bij haar vriend. Wat vinden jullie van het idee om in de trein te wonen? Avontuurlijk en makkelijk? Of vermoeiend en omslachtig?


Bron