Bah! 'Onbeperkte' sushi blijkt vol bacteriën te zitten!

Eten door Vrouwen redactie

Bij Vrouwen.nl zijn we echte sushifanaten, net als de rest van Nederland. Ook wij vinden het héérlijk om voor een lage prijs onbeperkt sushi te kunnen bunkeren. Nu blijkt uit onderzoek helaas dat juist deze ‘onbeperkt sushi-restaurants’ het niet zo nauw nemen met de hygiëneregels. Volgens de Consumentenbond is het dramatisch gesteld met de kwaliteit van het eten in deze toko's: producten zijn vaak niet vers en bevatten te veel bacteriën.

Voor het onderzoek zijn 20 restaurants bezocht, waar de 4 populairste sushi’s werden getest. De resultaten zijn schokkend want maar 2 (!) van de 20 haalden een voldoende. En dan nog een magere ook (beide restaurants haalden een 5,9).


Hoewel echt ziekmakende bacteriën niet of nauwelijks gevonden werden, is bijvoorbeeld wel de ‘poepbacterie’ gevonden. De Enterobacterie en de E. coli (deze bevindt zich in je darmen en dus in je poep) zijn niet per se schadelijk, maar wijzen wel op slechte hygiëne bij het bereiden of op te lang of te warm bewaren. Vreselijk nieuws vinden wij dit, hoe moeten we nou nog genieten van die heerlijke sushi?!



Bron, bron, bron, bron