Superinitiatief: Oude Lowlandstentjes doneren aan vluchtelingen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Elke jaar is het weer hetzelfde liedje op Lowlands: mensen zijn te brak/lui/whatever om hun tentjes mee te nemen. Meestal betreft het dan een cheap ass gevalletje voor de bezoekers met voorkennis, omdat het nachtelijke apenkooien de tenten niet ongedeerd laat. Toch blijven er ook genoeg kwalitatieve exemplaren staan die nog prima in staat zijn om de nacht in door te komen en de bibs droog te houden. En dat terwijl er een gigantische stroom vluchtelingen is die geen dak boven het hoofd heeft...

Utrechtse studenten van Doneer je Deken zagen dit als een kans om een initiatief te nemen: ze verzamelden de achtergelaten Lowlandstentjes om ze vervolgens te doneren aan vluchtelingen in het vluchtelingenkamp van Calais (slechts 2,5 uur rijden van Breda). Met de tentjes geven ze iets meer mensen een dak boven het hoofd. Een dak van tentzeil weliswaar, maar het is tenminste iets.

Naast de tentjes verzamelen de dames nog meer spullen in. Tot en met 13 september is er een donatiepunt voor kleding, camping- en toiletspullen geopend in Sisters aan de Oudegracht 224, te Utrecht.


Bron, bron