13 dingen die je herkent als je meer van honden houdt (dan van katten)

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Na de overload aan kattenfilmpjes van gister in het kader van het Vienna Cat Video Festival, is het tijd om stil te staan bij DE HONDENLIEFHEBBER. In Capslock, want katten zijn leuk in filmpjes, maar verder… Als je meer van honden houdt dan van katten (of kinderen... of mensen...), zal je dit zeker herkennen:

1. Je houdt niet van nep of hooghartig gedoe en honden zijn altijd oprecht heel erg blij om je te zien. Die glimlach (ja, niet-honden-liefhebbers, honden kunnen glimlachen) is écht! No fakery!

2. Honden zijn fantastisch omdat ze jouw stemming feilloos aanvoelen en dan lekker komen knuffelen als jij dat even nodig hebt.

3. Katten stinken, honden niet (oké soms, maar daar kunnen ze ook niks aan doen).

4. In een druk gezelschap ga jij het liefst met de hond spelen in plaats van met mensen onzinnige gesprekken voeren over ‘wat er gaande is in hun leven’ of erger; over ‘wat jij nu doet’.

5. Als je iemand met een hond ziet lopen moet je jezelf tegenhouden om er niet op af te springen met ‘ahhhh mag ik hem even aaien?’.

6. Soms doe je het toch en dan sta je dus heel erg happy de hond van een vreemde te aaien.

7. Je beoordeelt mensen aan de hand van twee categorieën ‘dog lover’ vs. ‘not a dog lover’ en hebt duidelijk negatieve associaties bij iemand die niet van honden houdt (dat moet wel een koud, bitchy en truttig persoon zijn, toch?).

8. Je snapt mensen die niet van honden houden eigenlijk gewoon niet. Wát vind je niet leuk aan honden?

9. Je voelt altijd de neiging om ‘kattenmensen’ te overtuigen van de duidelijke feiten die honden leuker maken: ze komen naar je toe, ze luisteren naar je, ze zorgen ervoor dat je buiten komt, ze krabben niet, ze hebben eeuwige liefde voor jou als persoon daar waar katten zich ‘hechten aan het huis’ (ugh, dat is toch niet leuk?!).

10. Je kan ‘honds’ praten. Hondenmensen kunnen namelijk hondengeluiden maken die hun hond dan begrijpt en honden kunnen ook terug praten.

11. Ergens snap je mensen met baby’s wel. Hoe erg je hond ook verhaart of hoeveel het beest ook kwijlt, je houdt onvoorwaardelijk van dat lieve monster.

12. Als er een hemel is, zou de jouwe er ongeveer zo uitzien.

13. Je snapt niet dat honden op veel plaatsen niet toegelaten worden, maar kinderen onder de 10 wel. Die zijn tenslotte een stuk viezer en irritanter.

Bron, bron, bron, bron