Mini vakantiehuisjes die zeker een bezoekje waard zijn

Reizen door Vrouwen redactie

Wij zijn gek op luxe hotels met een kingsize bed en jacuzzi in de badkamer, maar soms is het ook heel leuk om eens avontuurlijk te doen en met je backpack op stap te gaan of om op een ongewone plek te slapen. Vandaag hebben we een aantal mini vakantiehuisjes voor je die zeker een bezoekje waard zijn. Zet ze op je travel checklist, doe inspiratie op en boek ze via websites als Airbnb of Wimdu. Van een onderwater kamer tot een glazen bubbel. Cool!

Little pinky, Texas
Deze gerenoveerde caravan is heel erg klein, maar zeker knus. Voor $120 per nacht kun je op deze camping vol met gekleurde mini caravans en teepees verblijven.



The underwater room, Tanzania
Ben je eens op zoek naar iets heel anders dan een simpel hotel? Dan is deze onderwaterkamer zeker een aanrader. Prijzig is het wel, voor $1,500 per nacht kun je ‘m huren, maar dan heb je wel prachtig onderwater zicht.



Glazen iglo, Finland
Tijd voor een winterse vakantie? Ga naar Finland en slaap in deze glazen bubbel. Wat is er romantischer dan in slaap vallen met je geliefde onder het noorderlicht? Vanaf $389 per nacht.




The Bubble Hotel, Frankrijk
Slapen in een bubbel doe je in Marseille. Deze mini bubbel is helemaal doorzichtig en precies groot genoeg voor twee personen. Vanaf $125 per nacht, inclusief telescoop.



Treehotel, Zweden
We waren wel bekend met slapen in een boomhut, maar dit hotel gaat een stapje verder. In Zweden kun je namelijk slapen in een vogelnest, die is groot genoeg voor een vierpersoons familie. Vanaf $550 per koppel.



Capsule hotel, Nederland
Last but not least, een accommodatie dichtbij huis, namelijk in Den Haag. Daar kun je in deze drijvende bootjes slapen. Binnen in de capsules hangen comfortabele hangmatten. Dat is weer eens iets anders! Vanaf $70 per nacht.



Bron