10 Dingen die mensen herkennen die met katten slapen

Vrije tijd door Mariëlle

Jaha, het is echt sme-rig als je met je kat slaapt. Al die haren, al die bacteriën. Yuk. Maar het is zo gezellig! Kom maar Otje. Kom maar bij je kattenmoedertje. Maar dan:

1. Als je wakker wordt schrik je je dood. Wat het hoofd van jouw kat (met ogen als schoteltjes) zit slechts op 2 cm van jouw hoofd. Jezus, heeft hij je nou de hele nacht aan zitten kijken totdat je wakker wordt. Of je kijkt récht z'n ster in.
2. Het beest moet eerst 360.009 rondjes draaien totdat hij zijn plekkie heeft gevonden. Of nee… toch niet. Even draaien.

3. Ligt je kat net lekker wil jij eigenlijk verliggen.
4. Hoe klein het beest ook is, hij weet er altijd voor te zorgen dat het hele bed in beslag wordt genomen en jij met een driedubbele hernia wakker wordt.

5. De kat gaat steeds dichter tegen je aanliggen. Totdat jij ineens tegen de grond aan klettert.
6. Als het lukt om te woelen in je slaap word je meteen aangevallen. Alles wat beweegt is ZO spannend!

7. Zodra je je ogen ook maar op een kier hebt weet de kat dat je wakker bent. Nee, niet ontkennen, niet doorslapen. PRRRRRRRRRRRRRRRR. En AAN is de kat. En het heeft eten nodig. Nu. MIAUW!
8. Dan kun je niet zomaar verder slapen want je kat geniet ervan dat jij wakker bent. Naar het keiharde gespin gaat hij ook nog eens pompen van genot. Dat betekent dat zijn klauwtjes om en om in je huid prikken.

9. En dan is dat eindelijk afgelopen, en dan wordt jouw hand steeds toegeëigend door je kat, zodat hij hem eens lekker kan schoonlikken. Het liefste zou je woest worden. Totdat je naar hem kijkt en zijn ‘maar je moet je wel goed wassen voordat je gaat slapen’-oogjes je aankijken.
10. Maar ondertussen vind je het vét gezellig dat je kat jouw uitkiest om zijn nacht mee door te brengen. Daar ga je zelf ook van prrr-en.


Bron, bron, bron, bron, bron