De oudste dochter is het dikst

Gezicht door Mariëlle

Oudste dochter, luister goed. Als je wat meer rondingen hebt dan je kleine zusje, dan is dat niet jouw schuld. Je kunt er namelijk niks aan doen dat je wat dikker bent. Jammer alleen dat je er echt met alles rekening mee moet houden. Minder eten, meer sporten en dat soort onaantrekkelijke bezigheden. Het heeft er echt alles mee te maken in welke volgorde jij en je broertjes en zusjes zijn geboren.

British Medical Journal publiceerde een onderzoek waarin werd aangetoond dat oudere dochters meer kans hebben op overgewicht. Van 26.000 Zweedse vrouwen, hun broertjes en hun zusjes werden de medische gegevens onderzocht. Uit dit onderzoek bleek dat oudere broers en zussen bij de geboorte vaak minder wegen, terwijl ze tegen de tijd dat ze zelf een kind op de wereld ploffen 29% meer kans hebben op overgewicht.

Wat precies de reden is dat de oudste dochter meer aanleg heeft om dik te worden is niet bekend. Maar het bewijs ligt er. En als een onderzoek gebaseerd is op de gegevens van 26.000 vrouwen, mogen we er toch vanuit gaan dat het een representatief onderzoek is.

Het is zo oneerlijk! Maar je hebt wel een mooi excuus om je achter te kunnen verschuilen.


Bron, bron, bron