Dit is hoe het voelt om iemand leuk te vinden die niet de ware is

Lifestyle door Renée

Tijdens jullie date periode was alles koek en ei, maar na een tijd - ongeveer een paar jaar - weet je ineens hoe het voelt om iemand heel leuk te vinden, maar ook om te weten dat hij niet de ware is. Op een gegeven moment raakt het je: er is iets in zijn karakter of in zijn leven wat een soort dealbreaker voor je is. Met deze man ga jij geen huisje, boompje, beestje beginnen. Hij is niet jou voor altijd...


Je zoekt redenen om je relatie te rechtvaardigen
Van binnen weet je dat hij het niet helemaal is, maar toch zie je (nog) geen reden om te vertrekken. Als je er met vriendinnen over praat heb je altijd verschillende redenen klaarstaan om deze relatie te rechtvaardigen.


Het lijstje met zijn voor- en nadelen is in evenwicht
Hij heeft ongeveer net zoveel positieve eigenschappen als negatieve eigenschappen waardoor je minder snel uit een relatie stapt. Maar perfect - of iets wat daarbij in de buurt komt - is het dan ook weer niet.


Af en toe voelt het alsof je je tijd verspilt
En daardoor voel je je schuldig. Je hebt het naar je zin, maar tegelijkertijd vraag je je af of je niet jouw en zijn tijd hiermee verdoet.


Bij de gedachte aan het beëindigen van de relatie word je verdrietig
Net zo verdrietig als een break-up met je liefde. Daar verandert niet veel aan. Hij mag dan niet jouw ware zijn, je gaat hem alsnog missen.


Je vraagt jezelf af waarom het niet werkt en wat je dan wel precies wil
Op een gegeven moment weet je dat deze relatie te lang duurt en dat je eruit moet stappen. Iets werkt niet voor je, maar wat is dat dan precies? En waar ben je dan wel naar op zoek?

Bron, bron, bron, bron, bron, bron