Een prakkie voor een prikkie

Eten door Vrouwen redactie

Hoe vaak heb je wel niet dat je iets wilt kopen om in je eentje te bereiden, maar dat je dan al snel denkt: “mwa… laat maar, dat wordt ook weer zo’n duur grapje.” Voor jezelf koken is nou eenmaal duurder dan voor een mannetje of 10. En laten we vooral al die momenten niet vergeten waarop je denkt: “mwa… heb eigenlijk helemaal niet zo’n zin om te koken voor mij alleen, ik heb nog een zak chips.” Thuisafgehaald.nl maakt die gedachtes in één klap taboe.

Tv-maker Frank Evenblij onderzocht voor de serie De Voordeeleconomie onder andere het initiatief Thuisafgehaald.nl. Een concept waarbij je koks in de buurt kunt zoeken die voor jou een lekker prakkie in elkaar draaien die je voor een prikkie kunt afhalen. Je kunt jezelf ook aanmelden als kok. De kosten van de boodschappen worden gedeeld, waardoor de prijs voor het eten per persoon lager uitvalt. Er kan een kleine fee gerekend worden voor de kok, maar veel zal dat niet zijn. De kosten zullen gemiddeld rond de €3,00 per maaltijd liggen. Daar kun je zelf niet voor koken. Aan de hand van je postcode zie je hoeveel koks er bij jou in de buurt zijn.

Schrijfster Martine de Jong en Frank Evenblij gaan voor Telfort op pad in de serie De Voordeeleconomie. Ze laten zien dat een rijk leven niet duur hoeft te zijn door te delen. Ze halen alle krenten uit de pap van de vele deeleconomie initiatieven. Zij onderzoeken briljante concepten die in het dieptepunt van de crisis zijn bedacht. Concepten die het leven rijker maken en voordeliger. Het kerndoel van de serie: sharing is caring. En: delen is het nieuwe kopen. Een mooi streven, vind je niet?

Op het blog van Telfort vind je meer deeleconomie initiatieven onderzocht zoals onder andere Peerby en SnappCar.